2014-12-05
2086 浏览
九龙佑宁堂, 系香港一级历史建筑, 传统红砖墙, 石做嘅小楼梯非常具有英式风格, 每次经过都会谂, 可以得闲过黎住就好啦ヾ(*´∀`*)ノ经过小走廊, 入到黎餐厅每个人都静静地系到睇书休息, 比我一种入教堂会有嘅肃静感尼泊尔印度奶茶$20可能唔系咁多人接受到, 朋友话只系奶+茶 不过我就特别钟意呢个味道, 黑茶加奶泡餐厅里面大部分家私都系second hand, 呢张本来烂咗嘅枱, 经过小小维修再用砂纸磨过, 成为咗老板嘅最爱 老板话呢间唔系一间餐厅, 仲系比社区及教会嘅人可以系度享受嘅空间, 有咖啡同茶, home made小蛋糕, 如果唔饮, 黎坐下放松佢都好欢迎, lunch time亦有简单嘅午餐 提到我地黎shooting老板一口拒绝, 比佢吓一吓亲 (因为去过两间海外嘅咖啡店都比拒绝系店里面影相, 心谂咁唔好彩嘅), 原来系怕我地影相会影响到系到休息嘅客人, 所以我都应承佢唔会影到其他客人
尼泊尔印度奶茶$20
可能唔系咁多人接受到, 朋友话只系奶+茶
不过我就特别钟意呢个味道, 黑茶加奶泡 餐厅里面大部分家私都系second hand, 呢张本来烂咗嘅枱, 经过小小维修再用砂纸磨过, 成为咗老板嘅最爱 老板话呢间唔系一间餐厅, 仲系比社区及教会嘅人可以系度享受嘅空间, 有咖啡同茶, home made小蛋糕, 如果唔饮, 黎坐下放松佢都好欢迎, lunch time亦有简单嘅午餐