2006-11-14 19 浏览
迟了两个星期才补祝细妹生日,虽然过两次,但见东亚咭有个半价四人餐,原价是过千,现在只是590,以为好抵。先散叫菠菜南瓜包及洋葱包,之后套餐有:鲜虾配芒果沙律-明显是急冻炸虾,芒果劲酸,连我都觉得好酸。三文鱼配红鱼子及脆皮烟肠配青瓜沙律-应该是分开两款头盘,竟然一碟过上。三文鱼是烟的,又几香㖞,红鱼子即是普通三文鱼子。芝士蟹肉焗芦笋-我钟意佢芝士味够浓,蟹肉?我相信我o地四个人都冇人食得出。牛尾罗宋汤-味道香浓、汤料又多。和牛脸配野菜-肉质几嫩滑,有少少膻味。所谓野菜其实是薯蓉。酥皮焗银雪鱼柳及蟹肉卷-幸好酥皮够热又够脆,又够松化因为一切就散。内里的了又几丰富,银雪鱼当然是雪藏,鱼肉较实。牛肝菌鸡肉阔面-唔够热,意粉屋好食过佢,不过都唔可以怪佢的,意粉唔系俄罗斯特产。甜品拼盘-只得两细件蛋糕,几片生果就是一个四人份量的并盘?个两件蛋榚都麻麻地,一件芝士蛋榚冇乜芝士味、另一件是朱古力蛋榚,朱古力味亦唔突出。以上是四人套餐,我估份量只够两个或三个人食,完全唔饱,最后再加多个黄姜香草焗鸡面包砂锅配炒饭,鸡当然又是雪藏冇味鸡啦,又唔入味的,炒饭是非常普通。宜家埋单都$820,又食唔饱,早知散叫好
先散叫菠菜南瓜包及洋葱包,之后套餐有:
鲜虾配芒果沙律-明显是急冻炸虾,芒果劲酸,连我都觉得好酸。
牛尾罗宋汤-味道香浓、汤料又多。
和牛脸配野菜-肉质几嫩滑,有少少膻味。所谓野菜其实是薯蓉。
宜家埋单都$820,又食唔饱,早知散叫好过。
服务方面唔多掂,本来问个姐姐点解下个menu,佢唔清楚都唔紧要,之后走去又冇揾人跟进,最衰佢就系不了了知,真系要俾佢负10分。