2021-08-23
有亲友要移民,走前同佢哋嚟三圣邨买海鲜食一餐好嘅海鲜餐,等佢哋留番个美好嘅回忆⋯⋯食渔鲜,一定要自己去拣海鲜通常我哋都会去屯门三圣邨海鲜街,揾一间老字号斤两十足又新鲜的海鲜档,呢间系我亚爷年代带我老豆嚟买嘅老字号⋯⋯关财记😘老板介绍左我哋要咗一份龙趸、鲍鱼7、8只左右,扇贝同埋中虾,另外一只中size龙虾、我自己就买埋小许花螺,佢哋仲会有员工帮我哋送去酒家,今次我哋拣咗青山湾渔港加工。到达酒楼员工姐姐就介绍我哋点样整,西芹炒龙趸球、豉油王中虾、炸鲍鱼、粉丝蒜蓉蒸扇贝、仲有椒盐花螺,伊面上汤龙虾…龙趸鱼片爽甜,走油又恰到好处,正👍👍👍豉油皇中虾,唔会太咸,虾肉鲜又爽,豉油又入味真系好好食😋食到忍唔到口😘👍呢个酥炸鲍鱼,我以前从来冇食过炸咁整嘅, 一向都系清蒸,真系估唔到可以咁好食,鲍鱼又够淋,用少少椒盐调味,好食到都唔识讲嘢👍👍👍蒜蓉粉丝蒸扇贝,扇贝清甜,爽,连小朋友都要连食两只😋👍呢个系椒盐炒东风螺,都好食嘅,但系相比之前𠮶几味,当然冇咁受欢迎😉呢个系龙虾炆伊面,卖相唔错,但系伊面湿咗少少,令到整个组合失哂分,但龙虾肉真系好爽好鲜甜,龙虾好正,关财记海鲜真系冇得输👍👍👍👍食到饱饱之后谂
西芹炒龙趸球
龙趸鱼片爽甜,走油又恰到好处,正👍👍👍
豉油皇中虾
炸鲍鱼
蒜蓉粉丝蒸扇贝
椒盐螺
龙虾蚊伊面
食到饱饱之后谂住食少少甜品嚟个完美结局,佢哋出名嘅系黑芝麻卷,可惜一早俾人订晒,唔🤔下次要食就要一早订定先。
酒楼海鲜加工水准算系水平之上,唔差得过容龙,女待应有礼貌又友善,加上海鲜加工真系唔贵,抵食