2024-11-13
之前见到有优惠,所以第一次食呢间好出名嘅La Vache,去左中环呢间,因为觉得比较有feel。一行入去就觉得整体气氛好好,灯光同氛围都做得好唔错。前菜有面包配牛油🥖同沙律🥗,酸酸地令你更加开胃,唔错👍🏻去到main course主角牛排🥩,叫左Medium,点知出到黎劲生,食落同睇落似Medium Rare咁,仲要有好多筋同肥膏,所以头几旧食得好辛苦😓又咬唔开又吞唔落食左几旧牛扒+ 薯条🍟之后,真系顶唔顺,唯有用下面个蜡烛🕯️嘅热力帮牛扒煮熟啲。问左个staff攞多个蜡烛,结果佢攞左个人地用剩少少嘅蜡烛俾我… 无言😶呢个真系严重扣分位‼️咁大间餐厅,唔系开多个蜡烛都唔舍得丫嘛…用蜡烛热力加持嘅牛扒,感觉系好啲,但系都系feel到好生,唯有叫staff攞入去厨房再整熟啲。结果真系好好多😭唔知点解Medium都可以生到咁,入面系全红。隔离台叫Rare,我见到成盘牛扒都系血水,好似茹毛饮血咁…😰去到最后个甜品,叫左:柠檬蛋白挞,云呢拿芝士蛋糕配蓝莓酱。两个都几好👍🏻系食到最后有啲太甜同柠檬蛋白挞有啲太酸😝整体感觉还好,未至于去到好好食嘅地步,以牛扒undercooked,太多筋太多肥膏,同埋攞
一行入去就觉得整体气氛好好,灯光同氛围都做得好唔错。
前菜有面包配牛油🥖同沙律🥗,酸酸地令你更加开胃,唔错👍🏻
整体感觉还好,未至于去到好好食嘅地步,以牛扒undercooked,太多筋太多肥膏,同埋攞人地第二台用剩嘅蜡烛俾我黎讲,唔会再食第二次🫡