2021-03-04
今日拍拖环节系——>想老远去元朗食糯米糍🤪 经过系Yoho 1期地下开左间新式川菜餐厅 - 十十四川料理门口好多花牌应该系啱啱开张 见入面都装修得好靓,完全唔似食川菜嘅setting🤭 weekend 食饭想坐得舒服啲所以就决定试下。一入度去餐厅就比装修吸引左,好开心因为有卡位坐❤️未食过呢种装修风格既fushion四川餐厅,所以我地都觉得几新颖!叫左4道川菜 加一道甜品,其实lunch黎讲叫做几丰富,因为价钱都唔太贵,所以叫多少少试下,放假食得开心啲👻干扁茶树菇😯:呢碟茶树菇炒得好出色,浓郁嘅辣酱吵到本身好吸味嘅茶树菇好入味,食落去几juicy,送饭一流👍🏽 干锅肥肠🤤:真系好钟意食肥肠,呢度嘅肥肠虽然唔算太瘦,但整体都做头出城,香脆可口,好重花椒香同辣椒嘅味道。酸菜鱼😍: 鱼片做到好嫩滑同鲜甜,但酸菜本人就觉得咸左少少,但整题合格,下次会试下重庆酸辣鱼。重庆炸酥肉:川菜嘅最佳小食配搭,甘香可口,送酒一流👍🏽仲有甜品,黑糖糍粑❤️❤️整体黎讲会再番食,餐厅环境坐得好舒服同装修新颖,餐牌价钱相宜,想喺元朗食川菜嘅朋友,应该要试下。值得一提系店员服务好好,会成日过嚟帮你fill茶,抵赞
干煸茶树菇
干锅肥肠
酸菜鱼
酸菜鱼
重庆炸酥肉:川菜嘅最佳小食配搭,甘香可口,送酒一流👍🏽
重庆炸酥肉
仲有甜品,黑糖糍粑❤️❤️
黑糖糍粑
整体黎讲会再番食,餐厅环境坐得好舒服同装修新颖,餐牌价钱相宜,想喺元朗食川菜嘅朋友,应该要试下。值得一提系店员服务好好,会成日过嚟帮你fill茶,抵赞👍🏽