2019-07-24
这间泰菜在路边,7pm多已经full晒,虽然唔系好大,不过楼底好高,空间感够大。泰式生虾,有8只,大只,爽甜,有一片红辣椒,一片苦瓜,不过冇生蒜片,加埋辣椒酱一齐食,正呀!!拼盘,鱼饼,虾饼,春卷,香叶包鸡,跟甜酸酱同辣酱,全部是金黄色,鱼饼虾饼够弹牙,春卷OK,香叶包鸡都是香口入味的。蒜蓉包是长条形,好香脆又干身,加咖喱食好好味。黄咖喱鸡,这个不是好辣,够香,有d菇好爽,鸡肉也滑。生菜包猪肉,份量好够,唔系好辣的,猪肉也够碎同好惹味呀。生菜好新鲜,脆卜卜。我们唔够生菜,问仕应可否给多两块,佢话卖晒,但朋友经过厨房见到一篮生菜,其实可以直接说不会额外给生菜,感觉会好些。青咖喱猪,这个也是好香,有d青豆,豆角,咖喱好滑身。好味。用嚟配薄饼好正。冬荫公,唔算好辣,好多磨菇,有大虾的,好醒胃呀。又够晒香同足料。洛神花疏打,呢杯就麻麻,好淡,冰太多,洛神花味好少。大虾炒金边粉,正正常常。沙嗲串烧鸡牛猪,烧到够香,唔会好淡味。味道好足,肉也是实身,唔霉呀。柚子大虾沙律,好开胃。柚子酸酸甜甜。整体感觉良好。
蒜蓉包是长条形,好香脆又干身,加咖喱食好好味。
黄咖喱鸡,这个不是好辣,够香,有d菇好爽,鸡肉也滑。
洛神花疏打,呢杯就麻麻,好淡,冰太多,洛神花味好少。
大虾炒金边粉,正正常常。
柚子大虾沙律,好开胃。柚子酸酸甜甜。
整体感觉良好。