2021-04-15
⭐️#黄店《#佐禾町居食屋》🇯🇵🍱🍣🧏🏻♀️要系香港揾到食物质素好又便宜既日本菜唔容易!见呢间评价好好又好抵就试吓啦,但食完未去到好满足嘅感觉🙈。⚠️如果经过都可以去试吓支持吓小店,因为真系唔算贵。1. #杂锦刺身拼盘(细)🐟🐠🦐:有海胆。三文鱼。北寄贝。油甘鱼。甲纹鱿鱼。带子。甜虾。⏩份量唔少,不过样样都正正常常咁又未去到好新鲜肥美🙈由其海胆,本身期望好鲜甜,虽然唔腥但无乜味🤥,其中一旧食落异奇黏口,呢个口感我谂唔系个个都接受到🌚,另一旧都有少少味既。味道:7.5/10Price: $2082. #火炙左口鱼边寿司(两件)🍣:呢个唔错,烧过后鱼油好丰富,半融保有口感,唔腥。味道:8.6/10Price:$323. #日式牛肉锅🍲:🤩肥牛份量好多👍🏻肉多过🥬。有啲洋葱大白菜豆腐蛋。⭐️个寿喜烧汤底好够味,咸甜带肉味,唔会得个甜字。正😋味道:8.8/10☑️Price:$624. #烧汁厚切牛舌丼🍱:卖相就吸引。但食落啲珍珠饭好唔掂❌唔够热,有啲一块块痴实左,有啲又好松散🌚饭量好多,但冇汁送饭。🤷🏼♀️牛舌厚薄适中,好软熟,唔系烧个种口感,似卤多啲,无乜调味。(最后靠小小黑椒同烧汁味既洋葱捞饭食
《#佐禾町居食屋》🇯🇵🍱🍣
⚠️如果经过都可以去试吓支持吓小店,因为真系唔算贵。
1. #杂锦刺身拼盘(细)🐟🐠🦐:
味道:7.5/10
Price: $208
2. #火炙左口鱼边寿司(两件)🍣:
呢个唔错,烧过后鱼油好丰富,半融保有口感,唔腥。
味道:8.6/10
Price:$32
3. #日式牛肉锅🍲:
味道:8.8/10☑️
Price:$62
4. #烧汁厚切牛舌丼🍱:
牛舌厚薄适中,好软熟,唔系烧个种口感,似卤多啲,无乜调味。(最后靠小小黑椒同烧汁味既洋葱捞饭食😅)
味道:7/10
Price:$45