2019-01-18
今晚公司annual dinner系呢度摆左两围“万事吉祥”既全包宴,每围八千几蚊,总共十三样野第一样嚟嘅就系乳猪,因为有同事迟咗嚟所以我哋都迟咗开席,好彩乳猪都仲系脆卜卜👏 佢呢间较特别有配埋中式包夹住一次齐无咁腻, 啲包都算松软,乳猪唔会太肥太油,唔错👍跟住有蚝豉发菜瑶柱, 味道几好唔太咸,垫底既生菜仲好爽好受欢迎个百花酿蟹钳就相对麻麻,虽然热辣辣但系里面太实唔弹牙,不是我口味。。。鱼好大条仲好滑,蒸嘅时间拿捏得啱啱好👍主食有生炒糯米饭同伊面拣, 其他人已经好饱所以我都试晒两样, 糯米饭几香口,食完都唔觉得济,伊面唔会好油腻个红豆沙反而几抵赞👏👏因为香陈皮味同埋真系煲成沙沙地但又有少少豆唔会无晒口感, 配芝麻汤圆好香😋整体系唔错嘅,员工服务都可以, 不过两围间房就太迫,可以改善
鱼好大条仲好滑,蒸嘅时间拿捏得啱啱好👍