2011-11-28 246 浏览
系南丫岛行大约三点几肚饿,就去o左蔡记医肚,因为未出粮所以唔可以食太贵我同朋友叫o左每人一碗牛腩幼面同冻豆浆,另外都叫o左煎饺子同煎豆腐,食物都黎得几快,饺子同豆腐卖相唔错,错落去都几香口,最值得赞o既都系牛腩面!牛腩面黎个时已经嗅到好香清汤牛腩味,面中有唐生菜做伴,其实伴菜未必会好食,因为始终唔系主角,不过个唐生菜煮得好霖,d牛腩味入晒落去d菜到,真系值得一赞,煮面落唐生菜远远比菜心好~牛腩件件都肥瘦适中,唔会有一两件偏肥或偏瘦,一碗美味o既牛腩面我就已经爱上~豆浆都唔差,可能因为行得耐比较口渴,所以就觉得呢杯豆浆简直系人间极品,冰冻度一流,直情想一次过饮晒成杯,若果唔系因为冇太多钱,我一定会一次过饮晒成杯后再叫一杯!
豆浆,牛腩幼面,煎豆腐同煎饺子

2011-11-27