2024-05-03
🥩🍡川味王(尖沙咀店)🍢🍗串烧要烧得好又好味真系好重要,我同老公都好回味食串烧好佬既感觉😘好爽快!今日行街就可以食了!☺️以下我地全部叫左小辣🌶👍🏻🔸蒜蓉原条茄子 $40 - 呢个都系要赞赏,最开头先黎一条茄子,即叫即烧,够晒热,蒜蓉非常多,味道咸香,孜然味同葱花刚刚好,茄子肉嫩多汁🍆越食越起劲☺️ 🔸猪颈肉 $28 - 爽口又弹牙,肉质烧得唔会干,纹理仲好清晰,调味粉系串烧之灵魂,系恰到好处🔸猪大肠 $25 - 肥美爽弹,肥膏唔多,但系有大肠既独特香气😘份量一啲都唔少,每粒好充足🔸厚切牛舌心 $38 - 好想赞呢个牛舌心,系全晚个人认为最好食既一道,首先因为我同老公都钟意食厚切牛舌心,觉得肉嫩香气十足,表面唔会烧得太干,入面粉红色既心,有种慢煮感觉,味道更加唔使讲,调味一流👍🏻🔸纽西兰羊架 $45 - 羊假肉质结实,即叫即烧,膻味唔多,配合调味料非常有心思,大小适中👍🏻🔸鸡肾 $28/ 2- 爽脆有口感,串烧必点!🔸沙嗲鸡肉串 $26/ 2- 沙嗲味唔浓,如果已经有猪肉,牛肉,不妨试吓🤗🔸鸡中翼 $36/ 2 - 份量适中,四只两个人食啱啱好!味道肉质都系非常好😄整体来讲,系我喺香港食过
🔸鸡肾 $28/ 2- 爽脆有口感,串烧必点!
整体来讲,系我喺香港食过串烧数一数二既质素,咁岩同店员倾吓计原来老板娘系四川人,怪唔得食物味道咁好,调味真系用心制作,下次会再黎