👨🏻‍🎓作为一个珍珠奶茶控,对珍珠奶茶类嘅台式饮品都有返咁上下要求!🧋其实李圆圆呢间舖都几耐之前就听过,印象中唔少人对佢嘅评价都几好,P仔自己之前就饮过一次,对佢嘅印象都唔错,不过一直都有个疑问,究竟佢普通同2.0嘅嘢饮有咩唔同呢,今次终于有机会有藉口一次过试哂2杯嘢饮啦!🍯今次P仔就试咗佢哋嘅黑糖珍珠鲜奶普通版同2.0,外观上系冇乜分别,都系大概3分1杯珍珠同好多嘅黑糖挂杯,睇落就觉得好靓同黑糖味会好够;再加上一拎上手就feel到𠮶底啲黑糖仲暖暖地,唔系摆好耐冻冰冰𠮶啲!🥛首先就讲下奶嘅部分,听店员讲2.0嘅唔同就系会多啲奶少啲冰,果然饮落2.0嘅奶味系会浓啲香啲,P仔冇改任何冰度甜度,配埋又香又甜嘅黑糖味饮落啱啱好,就算隔咗一阵饮都唔会因为啲冰融咗变到好淡;至于普通版摆咗一阵就会变得略为淡啲,有少少奶沟水嘅感觉!🍡另外珍珠方面佢哋真系做得好出色,P仔最唔钟意就系软稔稔嘅珍珠,而#李圆圆 就完全唔会,咬落好烟韧,而且好重黑糖味,算系食过数一数二嘅黑糖珍珠!🍽整体嚟讲,李圆圆嘅质素真系几好,佢哋嘅黑糖珍珠喺P仔心目中排名都几高;如果要拣嘅话P仔会推荐2.0多啲,系加强

黑糖珍珠鲜奶

黑糖珍珠鲜奶2.0

🍽整体嚟讲,李圆圆嘅质素真系几好,佢哋嘅黑糖珍珠喺P仔心目中排名都几高;如果要拣嘅话P仔会推荐2.0多啲,系加强版嘅感觉,值得去饮下!

黑糖珍珠鲜奶
黑糖珍珠鲜奶2.0