2017-08-03
葵涌广场最近被热捧为平民美食集中地,但我都系钟意拣啲环境舒服既地方休息下。Toolss总店响石硖尾,一直好想试,但我比较少去𠮶头。终于等到佢响葵芳开分店,位置好就脚,由葵涌广场2楼落天桥,右边过马路直行,转入第一个街口再行前少少转入左边既小街。同朋友去既时间系星期六早上11点几,可能时间尚早,只有2枱客人。店面虽然唔大,但环境比人感觉好舒服。全店用上木既枱櫈,近门口有书架放左好多书比客人阅读,店内仲放左好多店主响日本入手既文具杂货供客人选购。富士山既产品好吸引呀!我同朋友点左All day breakfast ($98)、芝士烟肉薯条($38)、Peach Iced Latte($45)、Lychee Latte($38)佢既all day breakfast系以自选形式选择,分左A B C D,比客人响每一项拣自己想食既配搭。A+B+C=$98、A+B+C+D=$118,嗌呢个餐点任何饮品减$15。我几钟意呢个模式,可以比客人多啲选择。芝士烟肉薯条系新鲜热辣既薯角,好多芝士酱,超好食!推介!虽然份量好似唔多,但其实都几饱。Peach iced latte系期间限定,净系饮到底既糖浆味
Peach iced latte系期间限定,净系饮到底既糖浆味,但整体味道偏淡。Lychee latte既味道反而几特别。