2019-04-14 654 浏览
星期日喺天光道学完车等男朋友过嚟陪我食啲嘢,再一齐出发去做义工。On The Hill系高山剧场呢边今年新开嘅coffee shop,已经陪伴咗我好几个月,每次学完车都会过嚟坐低,饮杯咖啡,抖抖先再出发。呢日落雨,第一次坐咗喺室外座位,气温凉凉地,感觉自在写意😌值得一提嘅系,佢地嘅室外位置仲欢迎带埋宠物嚟坐,今日就遇到两只可爱小狗狗😍☕️Mocha ($42)条子杯具好靓,拉花又好靓,成件事好有美感😍奶泡丰盈香滑,咖啡味浓郁,入口顺滑。🍰Carrot cake ($58)好味到想原个买走嘅carrot cake🙆🏻上层同中层嘅白色cream cheese,食落味道似浓稠嘅芝士奶盖,蛋糕甜度适中,食落轻盈唔heavy ,质感细密绵绵,甘笋粒同面层nuts碎细致有咬口,连不嬲唔好甜品嘅男朋友都大赞,仲同我争食😂🙈
呢日落雨,第一次坐咗喺室外座位,气温凉凉地,感觉自在写意😌

☕️Mocha ($42)
🍰Carrot cake ($58)
好味到想原个买走嘅carrot cake🙆🏻