2023-02-25 109 浏览
成日经过观塘都见到间几文青既台湾菜,一直想试,终于同朋友夹岩时间去😍睇个menu,都几多选择,有几多台式小食、甜品、饮品选择😍好想试长脚蟹浓汤泡饭配脆米锅巴,但太受欢迎,已经卖晒🥲唯有下次再黎!麻辣鸭红: 食落口感好滑嫩,无咩腥味。麻辣味,食落几香同惹味,整得几入味。黄金花枝丸: 花枝丸炸得好金黄,食落香脆几有咬口,面头仲有椒盐,好好味!蒜片夜市香肠串: 台湾肠本身已经好好味,再加埋蒜片,味道再丰富D!台风三杯酱烧猪肋骨配薯条: 猪肋骨食落肉质松软而又唔黏骨,连埋三杯酱简直系邪恶到极点!份量都几多下! share食比较好!咸肉菜浸菠菜: 菠菜面有几片腌左既咸猪腩片,肥瘦分明,成道菜食落好咸香,唔错!水蜜桃果粒爱玉: 呢到既饮品整得好靓,整到好似cocktail咁🍸👍忍唔住要打卡! 茶底几香浓,仲有少少玫瑰花,爱玉又唔会话好甜。桂花甘香柚子铁观音: 铁观音味都几出,连埋桂花香,因为入面有柚子,成杯饮落觉得好REFRESH🌱