2017-10-17
平时真系好少入天水围,今日因为系深圳湾过反香港,所以就探索下天水围呢个地方!天水围真系好大,都有唔少商场食市!去到商场,系地下中庭位置见到呢间餐厅装修唔错,几有文青feel,又新净,都几大下,就入去解决晚餐啦!呢度既菜名有个特色,就系一睇就知个送系点整或咩样,哈哈。大家睇下个餐牌就知我讲物架啦。紫薯饼吉列炸到好脆,外脆内软,紫薯清甜,好香紫薯味!$20蚊四件抵食!古早牛肉小食拼盘上枱时好香!有牙菜垫底,主菜系牛展同牛筋,牛肉牛筋炆到好林,入晒味!无骨鸡翼!正!外皮煎脆,汁香惹味,内里包左露笋同红萝卜,啖啖肉,好嫩滑,最好系唔洗处理啲骨!外酥内软鸡扒肉躁饭送如其名,鸡朳外酥,内里鸡肉嫩滑,入味。肉躁饭肉躁够多,够香,够味道!切断了椒盐排骨如其名,已经切断左,方便食,好香椒盐味。排骨刚好熟到离骨,肉唔鞋,好惹味。芒果椰汁西米露芒果肉好甜,西米大粒,够林,椰浆好香,唔会好甜,捞埋芒果食个甜度就刚好!果然系900秒的等待,职员一拎上枱就系面前将豆浆撞落杯度,盖上盖,跟住就用漏斗计时啦!900秒即要等15分钟架,所以食要早啲叫啦!900秒后成型啦!豆花好滑,好香豆味!正!左边果杯系芒果梳打,不过
紫薯饼
古早牛肉小食拼盘
外酥内软鸡扒肉躁饭
芒果椰汁西米露
900秒后成型啦!豆花好滑,好香豆味!正!
左边果杯系芒果梳打,不过不失。
右边果杯为红豆仙草奶茶,仙草好爽,奶茶唔甜,红豆好棉,较甜,捞埋奶茶甜度刚好!饮得多珍珠奶茶,试下呢个仙草奶茶都唔错!
食物价钱唔贵,五十几蚊食到个餐系抵添!睇睇下餐牌见到有个生日优惠!
叫 祝你生日牛一面,只需$9.9炸!下次生日去食先!