2023-07-26
呢间Cafe喺差馆上街𠮶头,同地铁站都有返一段距离,望住更加多绿色嘅街景,环境比较幽静,视野环境都舒服啲~餐厅里面有啲壁画,好色彩缤纷,有吧枱、室内同室外位置,光线十足,打卡影相都唔错!Cafe主食同埋甜品都有,主要都系意粉同埋牛角包窝夫🧇,值得一赞嘅系佢嘅牛角包真系自家发酵烘焙,出到嚟香酥满满嘅牛油味🧈,超松软!𠮶日weekend lunch嚟到,个场都爆晒,小店人手又比较有限,所以上菜都要等耐少少~------------------------------🥗◖温泉蛋三文鱼无花果沙律◗ $98呢碗嘢色彩缤纷,好靓又健康!佢个温泉蛋煮得半凝固,变咗糖心蛋咁样,有两大片三文鱼同啲无花果做topping,食落都唔会觉得寡,沙律菜都交咗啲黑醋,甜甜酸酸地咁,几清爽开胃!🥐◖All Day Breakfast◗ $138佢嘅全日套餐有黑松露炒蛋、蕃茄、牛角包、蘑菇、烟肉、香肠同沙律菜,全部嘢食嘅水准都几平均,都整得几好食!尤其钟意入面嘅黑松露炒蛋,加咗牛奶又香又滑,同埋佢个牛角包一齐食,口感超正!🥨◖英式松饼配玫瑰蜂蜜坚果酱◗ $58可以试到两款口味嘅松饼,拣咗原味同川宁伯爵茶味。配上
🥗◖温泉蛋三文鱼无花果沙律◗ $98
🥐◖All Day Breakfast◗ $138
🥨◖英式松饼配玫瑰蜂蜜坚果酱◗ $58
可以试到两款口味嘅松饼,拣咗原味同川宁伯爵茶味。配上自家制玫瑰蜂蜜坚果酱,唔太食到玫瑰嘅味道,食落去甜甜地又有少少坚果嘅脆口,口感唔错~
🍵◖Matcha Latte◗ $40
抹茶同奶嘅比例啱啱好,上面有个靓靓嘅拉花,茶味甘香唔会苦涩,饮落去几顺喉~
🍊◖Elderflower and Grapefruit Soda◗ $58
放咗几大片西柚喺里面,好足料,西柚梳打好清新,有淡淡的接骨木花香,饮落又唔会太甜,几清新解渴~
🌟 Encore指数:8.4/10