2019-10-03 173 浏览
呢间小店应该都几旺场我谂我地都要一个星期前系Openrice book可能因为我地一行有八个人订左7点半枱大约7点55分先谂好食咩落单一人叫左一个DINNER SET我谂8点20分就黎左第一个Set本身以为佢地个厨房好细要整好耐但原来都好快手SET A 懒人包摆盘好靓不过就俾我地发现冇左个烟三文鱼~之后同职员讲都俾返我地~仲要份量好多每一样野都好好食个炒蛋炒得好靓仲要系我最钟意既厚多士~一个字正SET B 榄油蒜片野菌扁意粉一食落去个阵蒜香味好想令人再继续食第二啖啲汁岩岩好~每一条意粉都沾到好食呀~~~SET C 青酱带子野菌扁意粉个青酱唔够浓可以再浓少少扁意粉唔系我地平时食开个个阔度仲要再幼少少个带子我地想叫佢再煎熟少少因为我既朋友个肚好敏感佢都好窝心咁提左我地如果太熟会好韧~呢个都好好食架不过我自己就钟意再重味少少SET D 明太子海胆扁意大利粉呢个碟野一黎到我地就好疑惑个海胆去左边~因为我地以为会有一Pat系个面度~不过我地估佢应该系捞左入去一齐煮~味道都正常同系好食既SET E 牛肝菌野菌意大利饭个饭既硬度OK味道都正常同埋好食既系忌廉蘑菇汤既杰版不过太细碟又好鬼快食晒哈哈SE
呢间小店应该都几旺场

仲要再幼少少
个带子我地想叫佢再煎熟少少因为我既朋友个肚好敏感

SET D 明太子海胆扁意大利粉
SET D 明太子海胆扁意大利粉
呢个碟野一黎到我地就好疑惑个海胆去左边~
因为我地以为会有一Pat系个面度~
不过我地估佢应该系捞左入去一齐煮~味道都正常同系好食既

系忌廉蘑菇汤既杰版
不过太细碟又好鬼快食晒哈哈

我地叫左七成熟
就算冇酱都好够味仲要唔韧烧得好好食
不过就系会形住如果有几条薯条食下咁就好啦~佢都有萝卜同西兰花做配菜架

SET H 美国安格斯肉眼扒
(漏左影)
我地叫左五成熟,都几大块
有落盐黎调味
都几好食不过都系觉得如果有几条薯条食下就好啦冇薯条好似唔够饱

另外叫左菠菜鸡肉忌廉汁意大利饭
菠菜鸡肉忌廉汁意大利饭
个鸡肉个肉质都烹调得岩岩好
冇话会好'老'or'鞋烚烚但好似冇调味
有翠肉瓜
食落口感好正
好彩个饭补救返个味道~但可以再咸少少,可能我个人本身食开重味少少

最后另外叫左个水牛城鸡翼
水牛城鸡翼
闻落去已经觉得应该会好酸酸甜甜同埋好大浸TABASCO味哈哈哈
食落去有啲辣同埋咸左少少
但好JUICY架个鸡翼真系整得岩岩好
我唔系好食得辣,食完个咀唇有少少痺痺地

饮品我地最后先叫

黑糖红枣姜茶
黑糖红枣姜茶
有啲太甜所以我加左少少水
有好大片姜同两粒红枣系入面
个姜味可以再浓烈少少

呢个好好饮呀
食完饭饮呢个可以当甜品哈哈
题外话/补充资料: 整体都好好呀要支持下小店 但多人既时候都有啲嘈因为间舖唔大 佢室内好多盆栽有好多仙人掌 装修都以简约为主 木造既枱凳同少少玻璃既装饰 我地一团八人都几嘈同埋好烦系咁有好多要求应该有问到个STAFF就黎嫌弃我地 个STAFF真系好好人 祝你地生意兴隆
2019-10-02
$172.5 (晚餐)
  • 法式香草烧羊架