2024-05-08
突然嚟一场City walk,经过大馆附近见到一间好文青嘅意大利外国餐厅🍴🇮🇹就入去Try下~~佢系一个半开放式嘅环境,地方干净又企理,仲要光线都好足,系一个明亮舒服嘅用餐环境🩵🤍有种心情自然凉嘅感觉!!坐落好舒服🧏🏻♀️🧏🏻♀️ 特别位系佢有一个开放式厨房!!可以睇住厨师亲手整,仲要有一个传统嘅焗炉,真系超级有新鲜感😭😭😭喺香港真系好少见到!呢一餐厅连成个厨房都睇得到,好安心!🥰虽然餐厅职员个个都讲英文嘅!!不过都有中文餐牌,所以可以放心📝实话实说佢哋嘅服务态度真系好好!因为我第一次食意大利餐厅,唔知有咩值得食🙈🙈多得店员推介咗佢哋热门招牌pizza, cocktail & 当日精选嘅Pasta成个pizza材料好丰富!新鲜出炉超大个🫢两个人食唔会太多搞到太饱,份量啱啱好,我最钟意系佢个火腿同埋火箭菜!!🤤🤤火箭菜食落系好新鲜,佢有个特别嘅口感&独特香气!!😳平时我哋斋食菜需要落啲沙律酱先好味,呢一款火箭菜在斋食都已经好正😋至于火腿口感超细致,肉质好juicy,有鲜味得嚟,食完有余韵🤤招牌pizza真系超特别,推推推!最后,梗系试埋佢哋招牌鸡尾酒🍹餐厅亦都有一个小酒吧枱~可以睇住佢哋
最后,梗系试埋佢哋招牌鸡尾酒🍹餐厅亦都有一个小酒吧枱~可以睇住佢哋冲!!🤩🤩其实我同男朋友酒量都麻麻!!好惊酒精浓度高/难入口😖😖透过佢哋嘅推介最后拣咗甜甜嘅”Sweet melody”, “Easy Come, Easy go”