2021-06-09 2495 浏览
老公话公司附近开咗一间Cafe叫不籽是咖啡,门口有个打卡位几靓,可以扮文青,今日放工就过嚟揾佢一齐食。除咗门口靓,厨房都几开扬,而且睇到干净企理。始终都系一间Cafe,所以食物款式唔算太多,主要系面食,亦有汉堡同All Day Breakfast,而款式亦都吸引。饮品选择就会比较丰富啲,咖啡类同非咖啡类都有。首先拣咗个小食,系海盐焦糖鸡翼,原来呢个系单骨鸡翼,食起上嚟方便好多,满满的一碟,份量都唔少,鸡翼炸得脆口又有焦糖嘅甜味,味道不错。另外拣咗龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬。龙虾汤系分开上碟,可以清楚看到各款食材,我钟意佢有足足半个牛油果,大虾都非常爽口,配埋紫菜同木鱼丝非常有日式风味。食客可以随着自己个人嘅口味倒入龙虾汤,我自己就会预留少少龙虾汤留待最后品尝,试吓佢嘅原汁原味。另外仲拣咗味噌蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉,其实佢主要嘅酱汁都系忌廉汁,混入味噌嘅味道令酱汁带多点咸香。蟹膏蟹肉相当丰富,绝对可以食到啖啖蟹肉。饮品方面我就拣咗简简单单嘅冻朱古力,奶味丰富上面又有朱古力粉,系充满童真嘅味道。另外我仲介绍老公饮Dirty,不过呢杯Dirty就同我印象之中嘅Dirty有点出入,但饮落口感都还算
除咗门口靓,厨房都几开扬,而且睇到干净企理。
饮品选择就会比较丰富啲,咖啡类同非咖啡类都有。
海盐焦糖鸡翼
另外拣咗龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉
CHOCOLATE
另外我仲介绍老公饮Dirty,不过呢杯Dirty就同我印象之中嘅Dirty有点出入,但饮落口感都还算香滑。
DIRTY
我哋一路食一路都见到好多人嚟帮衬,每位食客都一定会到访餐厅外嘅打卡位影吓相,果然系文青自选。
海盐焦糖鸡翼
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉