2019-01-07
呢间餐厅一向都好受西环朋友欢迎 ,香港仲开咗几间分店㖭, 睇嚟我都要黎试下佢嘅魔力啦 餐厅装修得好有文青嘅气色, 座位都算舒服,又唔少嘅打卡位 menu 设计都好靓最重要嘅就梗系佢嘅招牌 : 西瓜 士多啤梨蛋糕 估唔到西瓜同埋士多啤梨味可以咁鬼夹架爽口得黎又甜甜地,好清新问过店员,点解甘好食,同出面既蛋糕好不同店员话蛋糕采用打碎的杏仁代替面粉,所以gluten-free (无麸质),较健康 。至于点解西瓜甘甜,原来系采用马来西亚西瓜,因此不受季节影响草莓都会按季节调整货源,夏天采用来自美国的草莓,冬天时采用来自韩国的,因此无论哪个季节食用都保持水准 。哈哈,我偷到师了!!讲返主食先明太子软壳蟹意粉 明太子本身有少少辣 ,我个人就唔食辣嘅不过配埋忌廉,佢嘅酱汁中和咗明太子嘅辣味, 就算bb都食得! 呢个意粉我觉得 好好食!仲有个软壳蟹炸得好脆口 另外𠮶个就普通咗啲啦,牛油果鸡脾肉意大利面不过不失啦仲有青口 店员仲推介牛油果奶昔! 我本身觉得牛油果系咸嘅,有d难以想像 😂😂不过懒得理,一于就试下啦!果然系全港首创,味道特别价钱不低,但性价比ok,人均二百几,都合理
香港仲开咗几间分店㖭, 睇嚟我都要黎试下佢嘅魔力啦
餐厅装修得好有文青嘅气色, 座位都算舒服,又唔少嘅打卡位
menu 设计都好靓
最重要嘅就梗系佢嘅招牌 : 西瓜 士多啤梨蛋糕
估唔到西瓜同埋士多啤梨味可以咁鬼夹架
爽口得黎又甜甜地,好清新
至于点解西瓜甘甜,原来系采用马来西亚西瓜,因此不受季节影响
讲返主食先
明太子软壳蟹意粉
呢个意粉我觉得 好好食!仲有个软壳蟹炸得好脆口
另外𠮶个就普通咗啲啦,牛油果鸡脾肉意大利面
不过不失啦
仲有青口
店员仲推介牛油果奶昔!
价钱不低,但性价比ok,人均二百几,都合理