2022-05-24
女仔都会钟意去啲有feel、装修靓既餐厅~之前见到呢个新开餐厅个氛围几文青,就好想同朋友一齐去chill下打下卡。餐厅以灰白色简约风做主调,周围摆放左一啲绿色植物/小盆栽,俾人感觉好舒服,坐系道倾计真系一流~几乎每个坐既位置都好岩打卡,而灯光亮白,光线充足,打卡都可以影到张靓相~📸💛FSTW Smoked Salmon Egg Benedict Fatfat 好钟意食烟三文鱼,但系呢块真系劲咸,食左几块已经食唔落口。牛油果配egg benedict,系几fresh但系味道配搭有啲奇怪,再加上配有酸酱既脆多士,层次太丰富,又fresh又酸又湿又脆,Fatfat就麻麻啦。。😢💛Pesto Risotto w/ Grilled Scallop and Pine Nuts带子几腍,食落入口即融,Risotto好软身,咸咸地,几易入口, 系我食过Risotto入面数一数二味道唔错~菇爽口,菇味好岀,另外加左少少蒜调味,令成碟野更香更好食!😋👍🏻💛Latte 有nutty同fruity咖啡豆拣,我地拣左fruity既,饮落好苦,饮到少少甜味,果香味。🥰
💛Latte