2022-07-13 21 浏览
小朋友考完试,我谂系时候比妈妈们休息下!约朋友嚟食个tea,绝对系不二之选!揾间向屋企附近又有feel嘅cafe,我哋嚟到好有文青风嘅《Laffee》呢度好多打卡位影靓相!🥰🥰一坐底就叫咗嘢饮先,因为太口渴喇!我叫咗壶冻嘅水果茶解吓渴,朋友就叫咗杯桂花latte! 🍹|水果茶|冰冻解渴,而且汇集咗唔同嘅水果-有火龙果、橙、士多啤梨!简直凉透心!个茶壶卖相又特别,饮时连视觉效果都满足到!☕️|桂花latte|朋友话有淡淡桂花同姜味,有种清新感!因为太热,我哋叫咗个好健康嘅沙律🥗同窝夫🧇🥗|烧北海道带子藜麦香橙沙律|好钟意呢个沙律,个salad dressing我好喜欢💕小小酸味味,再配埋煎到脆味可口嘅带子同鲜橙,系有种好清新又够搭嘅味道!连埋藜麦,成个沙律就变得相当健康,食多2啖都唔怕啊!🧇|焦糖香蕉配朱古力雪糕窝夫|一见到窝夫不由自主咁点咗嚟食!未食都幻想到几咁吸引,一放上枱系不由自主要食咗佢先😄香蕉+朱古力点都系绝配,仲要系雪糕,真系一吃停唔到口😝😝

🍹|水果茶|

☕️|桂花latte|
朋友话有淡淡桂花同姜味,有种清新感!

因为太热,我哋叫咗个好健康嘅沙律🥗同窝夫🧇

🥗|烧北海道带子藜麦香橙沙律|

🧇|焦糖香蕉配朱古力雪糕窝夫|