2019-01-11
系观塘做完运动,梗系要医肚慰劳下自己朋友推荐呢间泰国菜环境好舒服食物都好优质餐厅座位不多,记得要预约好好钟意餐厅放左两棵大型绿色植物,增加左生气又为成个空间加左个重点餐牌选择丰富,由基本小食、蔬菜、海鲜、炒粉都有包含,价钱仲好公道,配埋呢个咁舒适既环境,我比佢90分👍🏼👍🏼👍🏼柑橘蜜 $26我中意佢唔会死甜,底下有真柑橘可以督d味出黎泰式炒椰菜苗 $88椰菜苗炒得青绿、爽口餐厅食物走健康少味精系列全部菜式调味都好轻手,食完餐饭唔会渴喉欣赏👍🏼泰式烤猪颈肉 $72猪颈肉份量好多,烤得均匀,颜色好靓配的酸辣酱亦配合餐厅风格,味道不会呛口,不会太酸或太辣这样反而食到蜜糖烤猪颈肉既甜味冬阴功 $98一上台见到咁多大头虾,我即刻心心眼阿!足足有4只虾,餐厅落足诚意,加埋番茄仔、秀珍菇单单d配料既丰富程度已经食得饱冬阴公味道调整至迎合香港人口味将青柠既份量减少,容易入口,每人饮2-3碗都可以鲜虾炒金边粉 $88呢个金边粉令我回味无穷!!金边粉炒到好有锅气,色泽金黄,配上青柠汁、花生碎、韭菜、干葱、鲜虾无敌既配搭 食完前面咁多个菜,其实已经9成饱但呢个金边粉实在太好味,同系泰国食到既味道99%相似,
朋友推荐呢间泰国菜环境好舒服
食物都好优质
又为成个空间加左个重点
我中意佢唔会死甜,底下有真柑橘可以督d味出黎
椰菜苗炒得青绿、爽口
餐厅食物走健康少味精系列
全部菜式调味都好轻手,食完餐饭唔会渴喉
欣赏👍🏼
猪颈肉份量好多,烤得均匀,颜色好靓
配的酸辣酱亦配合餐厅风格,味道不会呛口,不会太酸或太辣
这样反而食到蜜糖烤猪颈肉既甜味
一上台见到咁多大头虾,我即刻心心眼阿!
足足有4只虾,餐厅落足诚意,加埋番茄仔、秀珍菇
单单d配料既丰富程度已经食得饱
冬阴公味道调整至迎合香港人口味
将青柠既份量减少,容易入口,每人饮2-3碗都可以
呢个金边粉令我回味无穷!!
无敌既配搭
食完前面咁多个菜,其实已经9成饱
但呢个金边粉实在太好味,同系泰国食到既味道99%相似,所以最后我奋力清晒呢碟
总括黎讲
餐厅环境舒服,侍应都系后生哥哥仔,服务殷勤,好好笑容
成餐饭都食得好开心