2017-04-18 296 浏览
饮茶食点心对于一D人嚟讲系一件好老饼嘅事,但系我相信你食过呢间之后感觉会完全改变,坐落地方算唔错, 装修有啲似文清嘅coffee shop我呢一晚嘅食宵,就系选择呢间笼太子点心专门店喇!由于都系一个人食,所以一盅两件已经好够,首先叫咗个海王芝士千丝卷呢个系点心纸上面有赞嘅点心,见佢张相卖相唔错,于是点咗,但我觉得佢炸出嚟㶶咗一啲,而且十分多油…… 不过咬开之后虾胶十分爽总体都算ok呢个黑椒牛仔骨反而我觉得ok,佢啲黑椒汁整得好味,我食牛仔骨最怕系啲肉勒,咬极都咬唔开, 呢碟嘢完全冇呢个感觉,我相信系佢腌制嘅时候经过一番功夫其实饮夜茶都已经成为一种潮流, 加上佢嘅装修同埋一班后生仔去搞,我入到去都好似后生咗几年!值得一提嘅就系佢用咗玄米茶,呢种茶就算夜晚饮多咗都唔会有瞓唔著嘅现象
我呢一晚嘅食宵,就系选择呢间笼太子点心专门店喇!

2017-04-16