2019-09-23
今日拣左黎呢到食素,位置比较偏远不过奥运站一出就系,都尚算方便事先睇过食评话要订坐,即日下昼打黎订晚餐有两个时段,6点及8点,食90分钟正常唔系呢头番工既都唔会急到6点订左8点,7点45到左,以为要等够钟先入见到有其他人到左直入先知唔洗入到去俾钱先,有人带位,坐低之后知我地未黎过有讲解下呢到运作.睇过话服务差,碟又唔换得,所以有啲心理准备但带位个姐姐都几nice,几好笑容又会讲解下咁而且依家无限你用一只碟,不过我全程都系用左两只地方布置得几文青,位同位之间唔算迫我地坐左四人枱仲谂住一定要搭枱,始终星期一系green monday不过最后我地独霸要四人枱,所以坐得几舒服同埋今晚唔算好爆,我地坐过左90分钟都无赶我地走,所以餐厅环境我觉得唔错食物方面,种类选择正常,未多到眼花撩乱但每样食一次都够你饱既食物质素都中上既,简单讲下我记得既野食.披萨:芝士咸香重,加少少香草,唔错既,但唔钟意佢有啲姜味麻酱鸡丝青瓜:呢个几好食,鸡丝都几肉真肉,配上麻酱调味,夹埋青瓜几清新班兰粽:比较小见既一款,糯米做到好烟韧,唔算深色但班兰味几出,配埋甜甜地既椰汁好好食,encore天妇罗蔬菜:不过不失,炸到非常
不过奥运站一出就系,都尚算方便
事先睇过食评话要订坐,即日下昼打黎订
晚餐有两个时段,6点及8点,食90分钟
正常唔系呢头番工既都唔会急到6点
订左8点,7点45到左,以为要等够钟先入
见到有其他人到左直入先知唔洗
入到去俾钱先,有人带位,坐低之后知我地未黎过
有讲解下呢到运作
睇过话服务差,碟又唔换得,所以有啲心理准备
但带位个姐姐都几nice,几好笑容又会讲解下咁
而且依家无限你用一只碟,不过我全程都系用左两只
地方布置得几文青,位同位之间唔算迫
不过最后我地独霸要四人枱,所以坐得几舒服
食物方面,种类选择正常,未多到眼花撩乱
但每样食一次都够你饱既
食物质素都中上既,简单讲下我记得既野食
披萨:芝士咸香重,加少少香草,唔错既,但唔钟意佢有啲姜味
天妇罗蔬菜:不过不失,炸到非常脆,甚至有少少硬。我试左南乳炸菇,南乳味唔多。炸南瓜落左椒盐调味,外脆内软。
寿司:麻麻地,饭+菜有啲dry,好彩有啲沙律酱
手拍青瓜/口水鸡/酸辣粉都偏辣
肉松皮蛋豆腐都唔错既,柚子凉瓜几特别
沙律吧就无咩食,望落都新鲜既
热食:
炒饭/炒面可以飞,除非唔饱
芋头鱼系配西柠鸡个酱,唔错既
酿茄子味道几好,但略微太油
甜酸斋鹅粒,个酱完全一样,用油炸鬼做,几好食,但有啲淋左
仲食左炸猪大肠,即系炸腐皮,得个样似,食菇干左啲
炸鱼旦真系几似真鱼旦,唔错
另外蔬菜卷个个都话好食,我觉得正常,略嫌酱唔够
桂花山药完全唔似山药,好爽,口感似萝卜
甜品有 凉粉,豆腐花,红/绿豆沙,焗南瓜西米,水果批
食左南瓜西米,太甜
水果批,个批淋既
最好食系豆腐花,落左花奶,好食
饮品有柠檬水,茶,雪梨菊花
雪梨菊花清清地唔错,但啲杯有啲污漕
总括而言,平日晚餐$125,尚算抵食