2021-06-18 986 浏览
Ocio既分店都食过几次,原来最近都系坑口开左分店!而坑口呢间分店带出木糸及原林简约风而且空间又够大,暂时我觉得系最靓既分店.冬阴公大虾烩意大利饭意大利饭上有2只大虾已经相当吸引,流晒口水.大虾肉身厚实爽弹亦都带有虾香.冬阴味道好浓,酸酸辣辣而且香茅味突出之余亦食到少少青柠香.意大利饭唔会过硬无饭骨.意大利饭旁边加上香辣虾片令辣味更香.去骨BBQ烧春鸡伴黑松露薯蓉去骨后既烧春鸡可以无顾虑大啖大啖咁食.烧春鸡肉香嫩入口更香,内里以迷迭香腌过味道渗出一阵松香.底下黑松露薯蓉份量好满足,入口带住少少薯粒入口更香口,松露香香而不呛.黑蜜红豆刨冰配云呢嗱雪糕夏天限定既刨冰最啱系咁热既天气下当饭后甜品,又降温又相比其他甜品更低卡路里.刨冰山上加上一球云呢嗱雪糕及忌廉.黑蜜带出焦糖味,半溶化既冰混香黑糖令整体甜度唔会过高.红豆同样香甜带点沙沙既口感.朱古力奶昔Creamy又带浓香既朱古力味,入口质感够厚重唔会水汪汪咁.

朱古力奶昔
  • 冬阴功大虾烩意大利饭