2017-07-26 811 浏览
星期三约左两个好姊妹食晚饭,约左系尖沙咀,我就上网揾下有咩坐得舒服既餐厅,揾到呢间小咖啡店好似几别置,就提议大家一齐去扮下伪文青🤷🏻‍♀️🤣只位于加连威老道一条巷仔入面既大厦内,睇大厦既门面系绝对唔会估到入面有咖啡店🤦🏻‍♀️ 上到四楼出lift都唔会即刻见到cafe,要认真d望一望先知呢个notice board系属于只既,而cafe门口就系呢个牌后面。我地去到大约系7点十分,得两枱客,小店好细,得8张枱到,不过环境都几舒服,真系几文青feel😂 我地都唔知几耐去过呢d楼上小cafe🤷🏻‍♀️ cafe虽然隐闭,原来都几多人去,8点左右就full左,如果想试最好就打去book😬佢都算好多sofa位,同埋d枱好大,唔会摆唔晒食物!我地想饮热水,店员好细心咁比左个壶仔我地自己倒☺️ 而每张枱本身都有一枝room temperature 既清水。小食当然唔小得buffalo wings啦,佢完全唔系水牛城鸡翼味🤦🏻‍♀️ 不过要赞既系鸡翼炸得好脆,鸡肉嫩滑同腌得入味👏🏻由于我地唔太肚饿,就决定叫多一个小食叫少一个意粉。拣左个薯条,好味到不得了,薯条够脆,咸味岩岩好,佢用左好多芝士去焗,值得赞既系个黑

佢都算好多sofa位,同埋d枱好大,唔会摆唔晒食物!

Buffalo  wings

由于我地唔太肚饿,就决定叫多一个小食叫少一个意粉。拣左个薯条,好味到不得了,薯条够脆,咸味岩岩好,佢用左好多芝士去焗,值得赞既系个黑松露酱,上面真系有d黑松露,大家imagine一下沾满芝士既脆薯条再点上黑松露酱,正

芝士烟肉焗薯条配黑松露酱

意粉叫左呢个蟹棒明太子意粉,意粉软硬适中,个source唔会太稀或太稠,每条意粉都沾满个明太子source,真系唔错既。不过大家要诊热食,摆得耐冻左d source就会稠左一pack咁。
蟹棒明太子意粉

中意绿茶咖啡既朋友一定要黎试呢到既野饮,我叫左杯mashmallow green tea latte,咖啡味唔浓既,有少少绿茶既苦涩味,一d都唔甜,有5粒迷你绵花糖系上面,饮到个粒绵花糖时就会涩涩地甜甜地咁都几得意。
Marshmallow  matcha  latte

朋友叫左杯抹茶卡布奇诺,呢杯既咖啡味会比较浓奶味相对轻d。
抹茶卡布奇诺

我唔中意饮有汽既饮品,所以好少嗌梳打个d,出乎意料呢到既梳打竟然无咩汽🤔 唔错唔错
玫瑰草莓梳打

黎个小总结先,只既食物同饮品质素真系唔错,初初朋友都心谂点解我会拣位于呢d大厦既楼上cafe,好在食完后都真心觉得系ok既🤣🤣🤣
2017-07-26
芝士烟肉焗薯条配黑松露酱