2020-09-27
在雨中叹番一杯香浓咖啡,挑选一间素食咖啡店,就是这样人生细致品味✨😝.❥ ❥ ❥Avocado 🥑 Tuna Bagel 挑选之后我就拣咗呢款素食贝果🥯果然够晒素食就咁睇杯果里面包含咗好多材料牛油果.吞拿鱼.和风汁.生菜🥬.蕃茄.青瓜.甘蓝雨衣我最钟意食甘蓝雨衣爽口,带一点甜甜嘅味道,再加埋蕃茄🍅青瓜🥒生菜🥬成个层次感非常丰富,另外仲有吞拿鱼同埋有和风味道酱料简直系新鲜,食落去亦都唔会太腻😍.❥ ❥ ❥Beetroot latte 店员推介我试吓新推出✨红菜头latte👀慢慢品尝一下红菜头味道配燕麦奶加latte,味道有点似红莓🍓估唔到红菜头原来咁夹😛.❥ ❥ ❥Dirty 呢间咖啡店主打饮品系列Dirty,梦幻系列一层层嘅颜色,加咗燕麦奶感觉好fresh又健康唔会觉得好肥腻,而奶加埋咖啡甘香浓郁,估唔到咁好饮😍.❥ ❥ ❥纯素无花果蛋糕 🎂手作每日蛋糕系列,今日素食蛋糕加咗无花果三层忌廉,忌廉系人手打特别香滑,而蛋糕🍰厚实感觉似Scone Cake,带一点要干身😳中间仲要加咗无花果肉食落去口感好 fresh✨😋面层用都系加咗好多好多无花果衬星星花😍一件真系食唔晒要同朋友一齐share
Avocado 🥑 Tuna Bagel
牛油果.吞拿鱼.和风汁.生菜🥬.蕃茄.青瓜.甘蓝雨衣
Beetroot latte
店员推介我试吓新推出✨红菜头latte👀
Dirty
纯素无花果蛋糕 🎂
手作每日蛋糕系列,今日素食蛋糕加咗无花果三层忌廉,忌廉系人手打特别香滑,而蛋糕🍰厚实感觉似Scone Cake,带一点要干身😳中间仲要加咗无花果肉食落去口感好 fresh✨😋面层用都系加咗好多好多无花果衬星星花😍一件真系食唔晒要同朋友一齐share😝🙈