2017-04-25
一踏进店内, 就感受到日本那种鱼跃在花见~沉醉在花见既环境下, 主意不定, 朋友建议高级料理由师傅发把就最好~前菜三味: 芥末八爪鱼、明太子沙律、木耳蛋卷, 感觉新奇 - 造型似骰仔明太子, 咬口札实有鲜味, 有别于市面一般的明太子。八爪鱼吾算劲弹牙,反而觉得有天然感, 没有用梳打粉之类后天加工既食材,而蛋卷由木耳, 萝卜, 蕃茄, 山葵作馅,感觉清新轻盈。食完前菜, 由于即叫即整, 虽然要等一下, 但师傅系我们面前整龙虾, 由起肉, 切薄片, 刨冰伴碟, 全程都睇到师傅既功架, 都系食野既另一享受。正式上菜时, 龙虾两条触须仲识郁, 好似架车既水拨甘, 新鲜到吖!~ 龙虾肉质透白, 食落味道当然弹牙爽口, 沾上少许酱油去腥又带出鲜味, 好味到吾想停, 同友人争吃最后一块! 哈哈~系师傅忙著整寿司之际, 另一边箱铁板烧师傅为我们烧好了牛肉卷烧, 薄薄的牛肉卷著劲多既细葱粒, 上菜时已经葱香四溢, 配上伴碟既香草酱, 令牛肉味更出, 好奇既我睇下薄薄既牛肉里面仍只做到7分熟, 保持牛肉嫩滑亦锁住肉汁, 尽显师傅功架十足。师傅之选的寿司没有指定列明, 系因为师傅会因时令食材而制作不同的
师傅之选的寿司没有指定列明, 系因为师傅会因时令食材而制作不同的款式, 令客人有惊喜及新鲜感, 今日我们所品尝到既系: 金目鲷 – 表面用火枪炙过,肉质轻形爽滑。
食完师傅之选 的料理, 就好似睇完偶像既演唱会一样 (仲要握手位), 高潮迭起, 满足难忘!!!
5舍得完场, 好想快D再黎ENCORE多次