2018-10-17
韩式炸鸡🍗一向都深得我心,今日就来到中环尼间sodam chicken 试试,听朋友讲尼度嘅炸鸡🍗非常有水准,一定要试试咁话中环地铁🚇站D出口出,过马路,再沿著云咸街嘅斜坡一直往上行到最尾,途经老兰,转弯再往上行,就到达尼间sodam chicken架喇店面分两层,用上落地玻璃非常开阳,装潢简洁而有型格,不错,我地安排坐楼上面对住窗口嘅位,两个人排排坐望住对面嘅景色,感觉非常写意I like it韩式炸鸡🍗当然系尼度嘅主打,仲有数种口味,有骨或无骨比大家选择,梗有一款啱你口味锅物小食亦有不少选择我地拣左个2人炸鸡🍗套餐,贪佢有炸鸡🍗,有小食,仲有沙律🥗同饮品,只系$398,非常抵食丰富凯撒沙律🥗,沙律菜非常翠绿爽脆,好新鲜沙律酱另上,几细心,整体不错无骨炸鸡🍗双拼,卖相好靓,分量好多,每只味各有5件,大大件啖啖肉,外脆内嫩,无得输个人较喜欢柠檬🍋柚子口味,酸酸甜甜,非常清新,另一种味拣左蜜糖芥末口味,食到芥末刺鼻嘅辣味,比较刺激惹味鸡软骨饺子🥟,非常精致,味道调味刚刚好,配上泰式酸辣简直系绝配,滋味无穷蜂蜜柠檬🍋绿茶,冰冻无比,不会太甜,几啱我口味朋友杯蜜桃🍑汁亦非常香浓尼餐午餐非常满
锅物小食亦有不少选择
蜂蜜柠檬🍋绿茶,冰冻无比,不会太甜,几啱我口味
朋友杯蜜桃🍑汁亦非常香浓
尼餐午餐非常满意,朋友果然无介绍错,大家有机会一定要来试试啊