2017-01-31 1557 浏览
经Facebook网上广告已吸引左我与两位饭脚好友一定要黎呢间餐厅试试!真系好家庭式,老板娘好nice, 订枱嘅时候已经问我地有无special request, 由于没有细致再留意下我地去到先点菜,我地去到见到隔离枱T-bone steak好靓,煮出黎d颜色,肉质,漏出来的肉汁,香味已经非常吸引!到我地准备想点嘅时候,已经售罄,非常失望!最终老板娘介绍左我地一件1.7kg的斧头扒,因为3位女士,怕会浪费的关系,考虑左一阵,都落左单了,我地叫左medium rare, 煎出来的时候,真系好好好香~😋😋肉质鲜嫩,肉汁锁住向肉入面,近骨旧肉又香脆又唔会过熟,刚好的medium rare, 加配两支红酒,简直系最高享受,酒价mark up 唔高,最终没有点其他前菜或甜品,而顺利清光整个斧头扒。下次我地再去嘅时候一定会预先订定T-bone! 值得再去❤
下次我地再去嘅时候一定会预先订定T-bone! 值得再去❤
2017-01-26