2020-03-08 2593 浏览
星期日黎到九龙湾,因为新冠肺炎嘅原因,明显比平时少人,但都唔想去太多人嘅茶记,于是拣左之前叫Bespoke, 而家转左手叫Cosy嘅cafe,谂住都系食All Day Breakfast,应该唔会点衰。入到去,果然冇乜人,安全!星期日朝早10点几,staff话只得All Day可以拣,pancake果d都冇,跟餐会有即磨咖啡,如果要latte, cappuccino 果d要补补差价,咁我就叫左2份All day, 其中一份就转cappuccino。一坐低,望返入厨房,见到一个staff煮紧野食,竟然系冇戴口罩,已经觉得好唔合卫生,仲要而家仲系危险时期! 佢仲一路煮一路同头先收钱个经理吹水佢煮完之后,又系佢拎出黎比我地,依然冇戴口罩! 成间cafe得佢2个做野,1个唔戴口罩。其实如果我睇唔到,真系唔知好地地,但佢地open kitchen都可以咁样!唔讲卫生,讲食物:普通到不得了嘅All day, $98唔系贵,但个块咁嘅多士hea到乜,咖啡拉花又求其,仲要咖啡质素好嘛嘛,九龙湾真系大把选择! 估唔到接手呢间Cosy质素可以同以前Bespoke差咁远!以后唔会再帮衬!

入到去,果然冇乜人,安全!

唔讲卫生,讲食物:

以后唔会再帮衬!