2019-05-19 372 浏览
写m记食评好似无无谓谓咁,但今次m记咁创新出宜家热爆全城嘅芝士奶盖,就真系要写下喇。本身都钟意饮呢类港女至爱嘅饮品,今次m记app比晒coupon免费试饮就梗系要试下!免费嘅得两个味可以拣,四季春同斋啡。感觉上奶盖好似同茶夹啲,都系拣番四季春啦。奶盖份量唔少,第一啖饮个奶盖的确有芝士味。茶就好一般,可能因为多冰嘅关系,茶味好淡。两者沟埋之后,奶盖嘅芝士味亦都明显减弱。奶盖上面佢都有落到啲topping,一开始以为系抹茶粉,点知系茶叶黎,脆卜卜咁,口感有啲奇怪,个人认为唔加好过加。原价25蚊黎讲,真系好唔抵饮,质素好一般。但可能免费嘅关系,可能员工都做唔切先咁。见个app仲有张买一送一券,过两日试埋其他口味先!