2023-04-04
餐厅好特别,以艺术为主题,以艺术展览、购物、餐厅结合为一,在香港少之有少!👍🏻餐厅入面有好多艺术作品,包括日本出名艺术家村上隆同草间弥生,里里外外布满村上隆特色的七彩签脸花、多啦A梦x村上隆的画作同装饰物。好岩文青一族去食饭打卡👍🏻👍🏻👍🏻今日为左专盛去打卡,食左新出既花漾田园盛宴tea set, 两位用未加一$398,可以加$38升级art print 饮品添👍🏻 art print可以选择咖啡或朱古力,art print亦可选村上隆花花或梵高作品,好有艺术格调!!🥰而我今日选择左咖啡x梵高,最后系星夜art print, 即时影相打卡😂下午茶都好花心思,有藜麦烤蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黄墨西哥辣酱),美国安格斯小汉堡,挪威烟三文鱼牛油果酱墨西哥脆片,烤八爪鱼莎莎酱墨西哥脆片,鲜杂莓法国忌廉奶冻,心太软配 Movenpick 雪糕。花卉杯十分特别,用假盆栽做盛器,上面用上色彩缤纷既蔬菜衬托配合花漾田园既主题,有罗白,紫色西兰花等,非常之colourful!👍🏻藜麦扮泥,成杯盆栽咁,配上墨西哥辣酱就唔怕干!👍🏻安格斯小汉堡都够juicy, 细细件方便食!👍🏻牛油果细三文鱼脆片同八爪鱼莎莎酱
挪威烟三文鱼牛油果酱墨西哥脆片,
安格斯小汉堡都够juicy, 细细件方便食!👍🏻
牛油果细三文鱼脆片同八爪鱼莎莎酱原来味道都好夹,加上脆片口感一流!😋😋
而心太软十分之有惊喜,外面炸到脆脆地,一切开劲多朱古力流出,朱古力味十分浓郁!😋😋👍🏻
食完tea set打埋卡,临走前紧系睇埋展览先走啦。有好多草间弥生既作品同村上隆既作品,亦有一啲佢地既小饰物可以买。
整体来说,无论钟意艺术与否,环境同食物都岩feel, 岩晒来感受艺术气息或打卡!👍🏻👍🏻