2021-12-30
最近见到谭仔三哥新出蜡笔小新米线(想知系咩,睇埋落去😂),排长龙都要试一试香辣回锅肉虾仁炆米线🍜因为广告有蜡笔小新,所以我叫佢蜡笔小新米线😂由汤米线转为炆米线都几大转变,但米线质素不减,软硬度刚好,配上惹味既回锅腩肉,每条米线同腩肉都沾满秘制辛辣酱汁再炆至收干水份,味道香浓,非常入味,辣得黎又冇咩油腻感。配埋爽口弹牙大大粒既虾仁🍤、韭菜、绍菜一齐煮,咁冻既天气食真系好暖胃。仲可以额外追加其他食材,食得辣既亦可以加辣。P.S.绍菜炆煮完仍然水份十足👍🏻麻辣酱银耳鹿茸菇🍄银耳同鹿茸菇沾满三哥麻辣汁,但同一般既麻辣汤底有啲唔同,应该系再加左独有辣酱混合而成。银耳够爽口,鹿茸菇够大块,仲捞埋肉碎炸酱,系个好有诚意既小食。露丝玛莉苹果梳打🍸清甜既苹果梳打,加上青柠同迷迭香叶,酸酸甜甜几开胃又解辣,饮落仲有少少薄荷味。
香辣回锅肉虾仁炆米线🍜
因为广告有蜡笔小新,所以我叫佢蜡笔小新米线😂
P.S.绍菜炆煮完仍然水份十足👍🏻
麻辣酱银耳鹿茸菇🍄