2017-06-08
收工喺荃湾,朋友话想食上海野,跟住就上网check发现原来呢个商场开咗一间自己好钟意食嘅上海店嘅新分店,其实荃湾嘅食店越开越多,而且佢系荃湾本身已经有一间分店,估唔到佢都会选择呢度再开一间,决定试一试可能由于系开咗冇耐嘅关系,所有餐具设施都好新,店员嘅服务都好好,我今次都系食返之前自己喜爱的菜式,例如鸡丝粉皮,小食黎讲佢嘅份量唔算特别多,不过粉皮做得好有咬口,而且我最钟意佢个酱捞埋鸡丝芝麻,十分开胃另一样我好想食嘅就系黄金四季豆,佢嘅黄金做得好有咸蛋香味,而且四季豆亦都好爽口,冇渣,而且食完亦都唔会觉得好漏,正另外朋友要食啲饱肚野,结果叫咗一个上海粗炒,估唔到佢个份量都几多,材料都好足,而且比起出边好多上海粗炒都做到好咸,佢就冇呢个情况出现,整体嚟讲呢间分店食物水准保持到,希望佢可以创新多一啲新口味,为呢一区带黎更多新菜式