2020-03-24
老公一直喺葵兴返工返咗好多年,最近听佢讲喺KCC开咗间新冰室,所以趁有时间我都同佢试下!之前喺Openrice睇过其他人的食评相,基本上都一定会叫王牌特浓牛乳炒滑蛋叉烧虾仁双拼饭!我哋今次唔例外,都叫咗特浓牛乳炒滑蛋叉烧虾仁双拼饭加特饮红豆冰!蛋滑虾都好大只,连埋叉烧食,味道岩岩好而我自己就叫咗个经典常餐:蕃茄汤牛肉通粉 配热朱古力话就话蕃茄汤.. 实际其实系蕃茄蓉超浓汤系出面蕃茄汤无得比呀!跟餐的牛乳炒蛋好滑,好香,多士都唔错,热辣辣好味!老公吃完饭仲未够喉,又叫咗佢哋另一款招牌!爆浆四重奏佢有三款配搭比大家拣,今次我哋拣咗芝士 + 生菜 + 咸牛肉 + 炒蛋三文治一嚟已经好香,同埋个样好吸引,好厚!老公话好食过澳牛的咸牛肉蛋治添!由于大肚关系,所以我吃极都仲想食,岩岩见到佢地有个牛下走鬼档推介,就叫多少少食啦!我哋拣咗经典混酱肠粉、人气陈皮鱼蛋同干蒸牛肉食混酱肠粉要好吃,最紧要系酱汁,宜家好多时出面食的肠粉甜酱味好怪,食落感觉变晒质。不过今次的混酱肠粉味同细个食既酱汁一样,嚟到卖相好得,热辣辣又好味,必食呀!人气陈皮鱼蛋的唔辣咖哩汁好正,我觉得鱼蛋唔够多添干蒸牛肉加喼汁,无得输呀听
蛋滑虾都好大只,连埋叉烧食,味道岩岩好
而我自己就叫咗个经典常餐:蕃茄汤牛肉通粉 配热朱古力
跟餐的牛乳炒蛋好滑,好香,多士都唔错,热辣辣好味!
老公吃完饭仲未够喉,又叫咗佢哋另一款招牌!爆浆四重奏
我哋拣咗经典混酱肠粉、人气陈皮鱼蛋同干蒸牛肉食
人气陈皮鱼蛋的唔辣咖哩汁好正,我觉得鱼蛋唔够多添
干蒸牛肉加喼汁,无得输呀
听伙记讲宜家Lunch最多人吃滋补药膳牛腩饭,下次有机会再同老公嚟试下先!
其他餐牌参考