2023-02-26
🔻🔻🔻衬住天气仲间中凉凉地 梗系打返个边炉先啦🫕 最近就黎试左位于家乐坊嘅美滋锅 一早已经听闻过呢个新加坡嘅人气养生火锅品牌 所以对佢嘅期望都好高 一入到餐厅就俾装修吸引住💓劲少女粉嘅打卡墙同摆设 而且仲有个kids playground逼细路仔玩添~整体环境都好宽敞干净 staff都好friendly同贴心咁作介绍 //////////////////////////🥣汤底(四季锅)👑胶原蛋白养颜美容锅 👍👍👍👍👑滋补养生香辣锅 👍👍👑维他命C番茄玉米锅 👍👍👍👑养生药膳醉鸡锅 👍👍👍🥩特色肉拼盘 $228(安格斯封门柳,田野乡村嫩猪肉,西班牙黑豚香肩,澳洲羊肉卷)😍选择困难户之选😂 猪牛羊齐晒 个人认为封门柳最正 肉味好浓 猪肉水准正常 羊肉都唔会太膻 本身唔食羊嘅我都接受到👌👍 🦑芝士墨鱼丸 $49食到粒粒墨鱼肉而且口感弹牙~食到中间流出热熔嘅芝士 惟芝士味唔够突出😔🥬蔬菜综合盘 $68食咁多肉梗系要食返啲菜先安心😂摆盘劲qq 入面有生菜 萝卜 蘑菇 油麦菜 西芹 莲藕等 蔬菜都好新鲜 索埋d汤底食超正❤️🌸紫背天葵洛神花茶 $25 (无限添)🌹酸酸地又唔会好甜 好开胃 解腻一流
//////////////////////////
🥣汤底(四季锅)
👑胶原蛋白养颜美容锅 👍👍👍👍
👑滋补养生香辣锅 👍👍
👑维他命C番茄玉米锅 👍👍👍
👑养生药膳醉鸡锅 👍👍👍
🥩特色肉拼盘 $228
羊肉都唔会太膻 本身唔食羊嘅我都接受到👌👍
🦑芝士墨鱼丸 $49
🥬蔬菜综合盘 $68
🌸紫背天葵洛神花茶 $25 (无限添)
🌹酸酸地又唔会好甜 好开胃 解腻一流👍仲可以无限添tim🤤
🍨柚子沙冰 (赠送)
打完边炉会送嘅甜品 酸酸甜甜作解腻 冻冰冰得黎好过瘾🥶
氛围 💜💜💜💜💜🤍