2022-10-13
之前weekend晚市时间见到餐厅出面大排长龙,就知呢间新加坡米芝莲推介既餐厅名不虚传。今次平日晚市时间终于试到天天海南鸡饭啦🤗 二人套餐$499 有好多野食😳不过试新餐厅我通常试多d佢既招牌菜😌 所以我无拣套餐🔶天天海南鸡(中份)🤩必食推介香港分店跟足新加坡总店制法,只用皮下脂肪少的白羽肉鸡,所以鸡皮爽滑,爽口又零脂肪,口感非常嫩滑,即使系鸡胸位都唔会鞋嫁🤩配上特制鸡汁,再沾上辣椒酱,真系一啖接一啖停唔到口呀!😋依家睇番张相都想去食多次啦😝评分: 😋😋😋😋😋(5个为满分)🔶鸡油饭 🤩必食推介食第一啖鸡油饭,忍唔住「哗!」左出黎!🙈 怪不得名厨Gordon Ramsey都赞不绝口啦!鸡饭之王绝对无得输!原来呢个鸡油饭系先炒香蒜同斑斓叶等等,再放汤同放,炒15分钟至收水,令每粒米都可以吸收到材料同汤既精华😍 真系不得了!评分: 😋😋😋😋😋(5个为满分)🔶 黑松露墨鱼虾多士 🤩必食推介我最中意香口菜式,我二话不说就点呢个虾多士!炸得香脆但不带半点油,中间既墨鱼滑好足料,配埋黑松露酱同大量既葱同木鱼丝,食多几件都唔会好腻❤️ 一个字正👍🏻你睇下中间既墨鱼滑几足料😍 评分: 😋😋😋😋😋(5个为满
二人套餐$499 有好多野食😳
不过试新餐厅我通常试多d佢既招牌菜😌 所以我无拣套餐
🔶天天海南鸡(中份)🤩必食推介
配上特制鸡汁,再沾上辣椒酱,真系一啖接一啖停唔到口呀!😋
依家睇番张相都想去食多次啦😝
🔶鸡油饭 🤩必食推介
🔶 黑松露墨鱼虾多士 🤩必食推介
你睇下中间既墨鱼滑几足料😍
🔶青柠汁蒸鲈鱼
热辣辣既明炉蒸鲈鱼,青柠汁微微酸带点香辣,好好送饭呀🤗
评分: 😋😋😋😋(5个为满分)
🔶火焰椰子冬荫公汤
呢个好打卡able, 所以一于点黎试试🤣 海鲜新鲜,蕃茄味比较重,开胃之选!味道偏辣!只系食bb辣既朋友要注重噜😊
评分: 😋😋😋😋(5个为满分)
最后,餐厅仲会提供一壶伯爵茶☕️
PS 原本友人刚到餐厅时话比较饱,因为佢午餐食滞左😵💫 我话大件事我叫左好多野食wor!😱
点知最后d野太好食,佢食得仲多过我🤣 我哋捧住个肚走😌 又一个尽兴既晚上❤️