天天海南鸡饭喺新加坡牛车水出名系人龙店🐥 但系我一直都唔知道原来香港都有😂😂 约咗人喺Elements睇戏朋友话睇戏之前食呢间我先知,原来圆方有?😱😱 咁就试吓呢间过江龙啦!🐉必食‼️ 当然系招牌菜海南鸡🐥 呢度餐牌有分正宗海南鸡饭同埋天天海南鸡饭,店员解释正宗海南鸡系比较多骨,天天嘅海南鸡就系会挑选比较多肉少骨嘅部份嚟做🥰 大家可以根据自己喜好选择,我哋今次就拣咗天天海南鸡!🐥 少骨识得好方便😆 而佢配上嘅三款酱就同传统嘅一样😋 配上油饭 味道正宗👍🏻👍🏻我哋叫嘅系新加坡米芝莲二人餐,头盘有个虾皮素肉松冻豆腐◻️ 面头有啲好似樱花虾嘅虾干,配埋个汁超香😳😳豆腐都好滑~小食方面有我最钟意嘅黑松露墨鱼虾多士🦐🖤 佢个黑松露酱味道同虾多士超夹🤤 多士中间夹咗啲墨鱼胶,食落外皮够脆 中间又弹牙!好正好想下次疯狂食呢个🥹🥹套餐仲有凤梨凉瓜干贝炖龙骨汤、参巴辣椒炒通菜🥬、同埋可以拣两杯50年代系列饮品⋯ 我就拣咗港式嘅热奶茶☕️ 茶同奶嘅比例捉得啱啱好,好够滑~茶底冇涩味👍🏻 不过要提提大家,佢嘅热奶茶系落埋糖嘅,如果要少甜嘅朋友记得要讲声😉真系特别要讲下,呢度嘅食物除咗味道有水准,好欣赏佢哋都好注重

天天海南鸡

虾皮素肉松冻豆腐

黑松露墨鱼虾多士

真系特别要讲下,呢度嘅食物除咗味道有水准,好欣赏佢哋都好注重食物卖相、摆盘、容器嘅配搭🥰 每道菜都令到你好享受食饭嘅过程~🤣

凤梨凉瓜干贝炖龙骨汤
2023-02-08