2024-01-17
WOW😍呢间新加坡过江龙面包店又开新分店!我之前响深水埗食过觉得抵食又好食🤩而家沙田新开张梗系要支持下啦🤭舖头同样系好光猛企理啲包摆得整齐又靓仔😍我第一眼就spot到个斑兰咖椰菠萝包 (HK$10)因为...系成盘嘅最后一个!!我夹完就听到后面个阿姨问职员仲有无🤭都唔怪佢咁想要因为真系好好食!个菠萝皮好脆同埋入面仲有流心嘅咖椰馅! 正👍🏻然后就被新鲜出炉嘅四重芝士包 (HK$24)吸引咗新鲜面包真系好香🤤 同埋个芝士香味真系劲浓郁!夹完阿女系一路依依哦哦问几时有得食🙄(一比完钱就即刻系即刻! 拎左一个大啖咬!)佢仲拣左个蔓越莓乳酪包 (HK$10)同埋法国牛油水果酥 (HK$14)个乳酪包我都忍唔住食咗佢半个🤣因为啲cream cheese馅好鬼好食🤭个蓝莓酥就被阿女极速独吞咗🥲但听声就知个牛油酥皮非常脆🤤佢啲面包同pastry真心高质❤️价钱又相宜~性价比极高!佢仲有牛角包、芝士挞、葡挞、卷蛋..我都好想试不过以后唔驶出城都买到可以慢慢试多几次啦🥰°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Baker Talent @bakertalenthk📍沙田沥源街6号沥源广场2
WOW😍呢间新加坡过江龙面包店又开新分店!
我之前响深水埗食过觉得抵食又好食🤩
而家沙田新开张梗系要支持下啦🤭
舖头同样系好光猛企理
啲包摆得整齐又靓仔😍
我第一眼就spot到个斑兰咖椰菠萝包 (HK$10)
因为...系成盘嘅最后一个!!
我夹完就听到后面个阿姨问职员仲有无🤭
都唔怪佢咁想要因为真系好好食!
个菠萝皮好脆同埋入面仲有流心嘅咖椰馅! 正👍🏻
然后就被新鲜出炉嘅四重芝士包 (HK$24)吸引咗
新鲜面包真系好香🤤 同埋个芝士香味真系劲浓郁!
夹完阿女系一路依依哦哦问几时有得食🙄
(一比完钱就即刻系即刻! 拎左一个大啖咬!)
个乳酪包我都忍唔住食咗佢半个🤣
因为啲cream cheese馅好鬼好食🤭
个蓝莓酥就被阿女极速独吞咗🥲
但听声就知个牛油酥皮非常脆🤤
佢啲面包同pastry真心高质❤️
价钱又相宜~性价比极高!
佢仲有牛角包、芝士挞、葡挞、卷蛋..我都好想试
不过以后唔驶出城都买到可以慢慢试多几次啦🥰
Baker Talent @bakertalenthk
📍沙田沥源街6号沥源广场2楼206号舖
#MrsLong #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐厅推介 #hkfoodie #亲子好去处 #假日好去处 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #面包控 #蛋挞控 #kol #早餐的日常 #下午茶 #奶茶控 #baker #talent #轻食 #香港美食 #yummy #新加坡 #为何深宵总是饿 #HK @kola_pr