2016-03-02
在某社交网见到喺呢个2月爱的季节情人节系列雪糕产品:Häagen-Dazs™ 荔枝红桑子玫瑰雪糕及杏桃薰衣草雪糕 而家卖紧HK$27.9(迷你杯),不过呢d咁浪漫嘅味道当然点都会试下啦~~我同朋友一人一杯,试哂2种口味,扮自己收花一样。 天气冻冰冰,一齐食雪糕,一齐冻住食!Häagen-DazsTM从风靡糕点界的甜品Ispahan Macaron得到灵感,创作出荔枝红桑子玫瑰雪糕。香甜多汁的台湾荔枝果肉配搭酸甜清新的红桑子果酱,勾勒出浓郁诱及代表「永恒的爱」的象征的土耳其玫瑰花香,三者完美融入于幼滑的Häagen-Dazs™ 雪糕中,如爱情般酸中带甜的味道叫人一试难忘。打开个盒之后,米白色无乜特别,不过食落去简单觉符为身体注入咗香水一样,热气嘅荔枝配上点酸味味嘅红桑子jam,果肉香甜,咁样沟埋d玫瑰味5会怕左阵花香,反而玫瑰花味系慢慢喺口中浸出黎 ,带动到个雪糕嘅味道,每一啖都幸福! 唔讲唔知,原来薰衣草花语是「等待爱情」 ,呢款雪糕用地中海的薰衣草,配搭摩洛哥和法国的杏桃,衬情人节月份食呢个雪糕嘅我地,简直沐浴喺爱河入面,香气独特的杏桃果酱衬托清新的薰衣草,让人
而家卖紧HK$27.9(迷你杯),不过呢d咁浪漫嘅味道当然点都会试下啦~~我同朋友一人一杯,试哂2种口味,扮自己收花一样。 天气冻冰冰,一齐食雪糕,一齐冻住食! Häagen-DazsTM从风靡糕点界的 甜品Ispahan Macaron得到灵感,创作出荔枝红桑子玫瑰雪糕。香甜多汁的台湾荔枝果肉配搭酸甜清新的红桑子果酱,勾勒出浓郁诱及代表「永恒的爱」的象征的土耳其玫瑰花香,三者完美融入于幼滑的Häagen-Dazs™ 雪糕中,如爱情般酸中带甜的味道叫人一试难忘。
$27.9
另外个款杏桃味系易接受嘅,但系薰衣草我就真系净系闻得多,好少食,本身都有少少抗拒!但系估5到食同闻嘅感官系一样咁舒适,会令你感到relax,自在!甜甜嘅桃果香,加上似食紧薰衣草嘅气味,带俾我一种好特别嘅感觉,5识形容...想知自己试下...
$27.9