2022-12-20
系旺角想食酸菜鱼,一定会去我最爱的麻辣风云。环境光猛又坐得舒服,一入门口就有个好特别既凉亭打卡一流📸最近佢地有新品螺蛳粉,一于约埋朋友去食个lunch!🌟酸菜鱼 $88午市客饭,有一窝酸菜鱼和一个白饭。酸菜鱼拣左少酸少辣,味道酸中带麻好过瘾。鱼片嫩滑无骨,宽粉烟韧。配料有芦笋,金菇,芽菜,豆卜,宽粉豆卜索晒D汤汁好惹味。最紧要系唔会有层油系面,食得健康超满足😍🌟砂锅螺蛳粉 $80一大个砂窝份量十足,螺蛳粉既酸臭味真系好特别! 用上正宗柳州特有米粉,配料有酸竹笋、木耳丝、酸豆角、咸菜脯、花生和炸枝竹。我仲加左鸭血,鸡翼尖和炸蛋更加丰富。米粉入口滑溜爽口,食落酸辣好过瘾😝 炸蛋索晒汤汁好正! 2-3个人一齐食都好饱😚🌟炸馒头 (4件)$36小食版的炸馒头,佢地既炸馒头真系世一,热辣辣炸得外脆内软,点埋炼奶食真系无得输👍🏻🌟 凉拌皮蛋 $28皮蛋嫩滑好味,无腥味不苦涩,酱汁好惹味,食落清爽又开胃,作为前菜一流🤤🌟水蜜桃杂果梳打 / 冰爽龙眼冰 @$18食辣野点少得饮冻饮,两杯饮品清爽,解辣一流🤩
🌟酸菜鱼 $88
🌟砂锅螺蛳粉 $80
🌟炸馒头 (4件)$36
🌟 凉拌皮蛋 $28
🌟水蜜桃杂果梳打 / 冰爽龙眼冰 @$18
食辣野点少得饮冻饮,两杯饮品清爽,解辣一流🤩