2024-08-26
呢日去左 Delifrance Bistro,见到有喜欢嘅牛油果青酱系列,同埋其他食品都好吸引,就入去tea一tea先啦!餐厅地方寛阔,欧式风格装修,现代化嘅设计,加上灯光柔和,坐喺度令人好relax!餐牌内种类繁多,最新嘅牛油果青酱系列,以及意大利粉、三文治、沙律、前菜、小食、糕饼、汤类、咖啡、雪糕特饮等等,样样都想吃。蟹肉牛油果青酱意粉 $118钟意食牛油果既我,呢款新出品当然唔会错过啦 ~ 依度啲意粉值得一赞,弹牙爽口,有烟韧度,蟹肉、牛油果、青酱配意粉好夹,散发阵阵香草味,加上用咗柠檬及香叶作调味,食完都唔会滞。套餐配是日餐汤/Bistro 田园沙律。沙律菜非常新鲜,翠绿清爽嘅口感,配埋蛋黄酱即时好开胃。炸亚拉斯加鱼柳。薯条 $69鱼柳都几片,炸至金黄色,炸粉唔会太厚,外脆内软,用上亚拉斯加鱼柳,肉质嫩滑,食落去都几弹牙,配备特制酱汁,味道层次更丰富,加埋薯味浓郁嘅炸薯条,香脆可口。蒜香烟肉蘑菇意粉 $59全碟都有菇菌蒜香气,蘑菇炒过后菇味突出,烟肉焦香,意粉非常弹牙有咬口,炒至烟韧唔会过淋,加入蒜蓉特别香浓,美味。餐饮冻柠檬茶及冻柠檬水(+$5),冰
蟹肉牛油果青酱意粉 $118
炸亚拉斯加鱼柳。薯条 $69
餐饮冻柠檬茶及冻柠檬水(+$5),冰冰凉凉,带柠檬清香,饮起嚟开胃又解腻。