2019-11-22
有朋友住南昌果头, 今日约左成班FD去佢屋企玩, 未上去之前就去医肚先。知道最近开左个新商场V Walk, 所以决定一齐过去食Lunch。行哂成个商场都唔算多餐厅, 拣得落手既就只有呢间红蚂蚁, 所以入左去试下。初头望入餐厅, 以为面积唔大, 但原来行入去再转左, 仲有好多座位。当日有2枱客人都带左小朋友👶🏻, 开左好几张儿童座位, 令通道比较窄。加上我地坐最入的位置, 呼叫侍应时比较麻烦。另外补充一点就系餐厅Cashier附近的地下有少少痴立立,行既时候感觉麻麻地。日本淡咖哩汁烩牛肉蛋包饭 ($60)上枱时第一印象系觉得好细碟 (又或者系只碟太大), 有少少担唔够食, 但最后系岩岩好, 不过如果男士食就未必够食。咖哩好稠身所以好香浓, 送饭唔错。不过个蛋包饭就一般般, 因为蛋皮包完之后有少少老, 外面无哂蛋浆, 加上入面的白饭偏干, 所以最后有D蛋饭分离。秘制去骨海南鸡饭 ($69)2个朋友都叫左海南鸡饭, 上枱时佢地都不约而同地表示个碟好大😅😂, 大概占据左半张枱, 然后所有饮品都要让路😂 有少少狼狈… 味道就正常, 但饭量好多黑椒鸡扒米粉 (酸辣汤底) ($45)男朋友点左呢个餐
日本淡咖哩汁烩牛肉蛋包饭 ($60)
秘制去骨海南鸡饭 ($69)
黑椒鸡扒米粉 (酸辣汤底) ($45)
男朋友点左呢个餐, 要酸辣汤底, 佢食得辣所以觉得辣度岩岩好, 而我食落就觉得有少少辣。鸡扒唔算好嫩滑, 但味道正常, 亦无乜雪藏味。