2013-11-27
路经厚福街 每次都有口福今日见到呢间比利时窝夫 闻到些少香味 尚且一试 结果有令我感到惊喜!舖位本身细 仲要用嚟做厨房 堂食坐位少得离谱 (目测10人左右) 而且要摆去街外行人路位置(但唔会阻人 放心 )---首先 员工主动递上menu 纸 有礼貌又唔hardsell 有加分 ---食嘅选择只有2样亦系主打嘅2样: 比利时窝夫 Belgium Waffle 同 荷兰小松饼 Baby Dutch Pancake但口味就有好多 有10种 价钱介乎$20~$40 不等我叫嘅系一个Set, 即加$10一杯热饮:皇室香蕉 Banana Royal + 荷兰咖啡 Dutch coffee (热)---落单后打算堂食但冇位 等咗大概5分钟终于有人肯走 坐低后等7~8分钟就上齐 (等人哋走呢个point 有少少减分 )开餐~ ^v^---好靓~ 少少香味~ 一嚟就食粒pancake 先啦, 点知一食, waa~~~ 成个人开心晒然后讲讲matching~---pancake 同cream好夹; 同香蕉又夹; 香蕉同雪糕好夹; 雪糕同饼干又好夹只可以话, well planned!我认为叫
路经厚福街 每次都有口福
但口味就有好多 有10种 价钱介乎$20~$40 不等
我叫嘅系一个Set, 即加$10一杯热饮:
---
开餐~ ^v^ ---好靓~ 少少香味~ 一嚟就食粒pancake 先啦, 点知一食, waa~~~ 成个人开心晒
然后讲讲matching~
只可以话, well planned!
我认为叫呢啲就应该要咁, 用唔同texture 同taste 嘅食物撞出冲击~
---美中不足系个雪糕 唔够好食 > < 如果可以dump 多啲本入返high class 啲嘅雪糕就好lu...
---baby pancakes 应有嘅质感都有啦! 而且个心系暖ga~ 呢种温度夹cream 同雪糕将个层次同味道都提升!
但如果再热啲会更好~
---食到一半先发现, 原来我唔记得饮咖啡@@
一饮, wow! 杯Dutch coffee 畀我嘅感觉系唔正宗(虽然我唔肯定正宗嘅味道系点)
但系就同个朱古力味衬到绝! 2样嘢作互补, 更加好味
好彩有叫咖啡, 成件事唔同咗!
杯咖啡我叫咗少糖少奶, 但如果下次再叫我谂唔落糖会更好, 会中和返雪糕同酱料嘅甜味, 更加合衬
咖啡入面奶味好香<3
下次再行尖东一定会再嚟,
试埋个窝夫(waffles texture 唔同, 要求嘅嘢都唔同)同其他饮品睇下match 唔match~
期待~
题外话/补充资料:
认真, 太少位真系唔掂呀= = 系咪要搞搞佢
戴返头盔先, 杯Dutch coffee 真系唔特别, 如果唔配嘢食我唔建议嗌啦~
另外 如果有机会扩张营业规模我认为出餐时间都要改一改~