2023-02-07
收工后同女朋友系新城市拣左间唔太起眼嘅轻西餐试一试门面虽细,但19:00已有好多年轻男女排队😯等左大概15分钟有位等位期间,留意到甜品应该系佰主打,好多餐厅入边食紧嘅人都系点左 pancake,所以本来对佢 main course 既质素无乜期望。点知!反而今日系main course 每我地觉得惊喜!Sea Urchin & Scallop Linquine($178)海胆同带子系我最喜欢嘅海鲜之一海鲜当然最紧要系新鲜。海胆鲜甜不苦涩,份量亦都中规中矩呢个价钱黎讲,绝对唔失礼。带子香甜爽脆,轻轻煎香后仲令口感层次更加丰富左。意粉用左蟹肉海胆忌廉汁汁煮餐厅将个 sauce调教到恰到好处充份食到海胆嘅鲜甜味,加埋忌廉既奶香味而且整体加埋会令人觉得好滞😌Le Foie Gras Burger + chips ($138 + $25)薯条热辣辣试台,脆度足够通常食开Burger都会好论尽切嘅时候会切散个包但呢个冇😯可能个无花果酱够黏力😂😂鹅肝油脂味丰富 刚好衬上无花果将嘅酸甜,味道中和返配搭安格斯牛肉同芝士整个汉堡嘅完整度系满分💯Banoffee Creme Brulee Pancake($
西餐试一试
门面虽细,但19:00已有好多年轻男女排队😯
等左大概15分钟有位
等位期间,留意到甜品应该系佰主打,好多餐
厅入边食紧嘅人都系点左 pancake,所以本来对
佢 main course 既质素无乜期望。
点知!反而今日系main course 每我地觉得惊
喜!
海胆同带子系我最喜欢嘅海鲜之一
海鲜当然最紧要系新鲜。
海胆鲜甜不苦涩,份量亦都中规中矩
呢个价钱黎讲,绝对唔失礼。
带子香甜爽脆,轻轻煎香后仲令口感层次更加
丰富左。
意粉用左蟹肉海胆忌廉汁汁煮
餐厅将个 sauce调教到恰到好处
充份食到海胆嘅鲜甜味,加埋忌廉既奶香味
而且整体加埋会令人觉得好滞😌
薯条热辣辣试台,脆度足够
通常食开Burger都会好论尽
切嘅时候会切散个包
但呢个冇😯
可能个无花果酱够黏力😂😂
鹅肝油脂味丰富
刚好衬上无花果将嘅酸甜,味道中和返
配搭安格斯牛肉同芝士
整个汉堡嘅完整度系满分💯
Banoffee Creme Brulee Pancake($119)
Cream brûlée 加疏乎厘嘅配搭真系未试过😯
味道方面就同想像中冇太大差别
口感方面先突显到佢地既chemistry
Cream brûlée signature 既脆脆焦糖
跟埋疏乎厘蓬松嘅口感,相互辉映