2019-10-16
今晚同家姐补祝生日🎂, 凑埋阿仔放学就去新城市行下街, 今次特登拣一楼嘅餐厅, 除左因为家姐系会员之外, 楼下系比较开掦兼冷气无咁冻👍🏻. >Menu有两款, 一款系有据扒加个pasta嘅丰富二人餐; 一款系A la carte再upgrade做set, 同阿b一齐食我就prefer款式多啲.>酥皮龙虾🦞汤热辣辣即焗酥皮龙虾🦞汤, 酥皮好脆阿b劲爱, 龙虾🦞汤劲鲜味, 一路饮𢳂到唔少龙虾肉.>餐包微暖而大件嘅餐包每件配一粒独立包装牛油.>纽约式牛肉(150g)汉堡伴薯条 (HKD138)个burger好多层呢! 店家出品嘅新鲜面包, 夹芝士, 烟肉, 牛肉, 煎鸡蛋, 原片厚切生洋葱, 蕃茄片同生菜, 咁重量级净系卖相已经够吸like👍🏻. 令人好想挑战一啖由顶咬哂每层食材; 牛肉味浓煎得唔干, 生洋葱又带点刺激嘅味道, 好丰富呢!薯条系厚切嘅, 份量足足成杯, 新鲜炸起劲脆👍🏻.>香煎鹅肝意大利🇮🇹饭 (HKD138)意大利饭忌廉汁底非常creamy, 每粒米都索满高汤, 一块厚切鹅肝每啖都好香而且劲邪恶🧟♂️, 以黑醋淋面去突出整体味道.
酥皮龙虾🦞汤
餐包
微暖而大件嘅餐包每件配一粒独立包装牛油.
纽约式牛肉(150g)汉堡伴薯条 (HKD138)
薯条系厚切嘅, 份量足足成杯, 新鲜炸起劲脆👍🏻.
香煎鹅肝意大利🇮🇹饭 (HKD138)
+HKD68 Deluxe Upgrade
每一个散叫嘅饭/意粉/扒都可以加钱upgrade做劲丰富嘅晚餐: 我地加HKD68有齐自家制面包+ 焗龙虾忌廉酥皮汤+ 甜品+ Drinks, 雪糕只系加HKD10就可以转mõvenpick, 餐饮除左茶啡之外仲有橙汁拣, 认真抵食.
大mall入面黎讲, 餐厅比较与别不同系非常child friendly, staff好有爱心, 又细心主动提供high chair同baby booster, 最啱一家大细尤其带b食.