2018-03-24 117 浏览
人参春鸡汤底 $295韩牛拼盘 $498 .第一次系 度食火锅 咁哩个韩式火锅就有得拣汤底既 咁我就拣左个人参鸡汤底谂住补补佢.眼见材料有好多𨥈子 大大条人参同一只未斩件既鸡😧得左阵滚起就开始食 剪开只鸡有d狼狈 平时食人参鸡都会有人帮手剪开 哩样要注意下😬所以鸡入面旧精华糯米饭散左😂但份量都唔算多.只鸡明显有煎or烤过既痕迹 所以d皮都唔易散 鸡肉好鲜嫩好好食 用汤滚咁耐都唔散 果然系走地鸡 d肉够实😊d汤都几重药材味 所以未用黎做边炉汤底时我都饮左少少补下身😉.然后我就点左个韩牛拼盘打边炉🤤成$498究竟有咩材料?分别有顶级韩牛 劲多雪耳 墨鱼滑 鲮鱼滑 粟米 紫薯 南瓜 豆结 肠 同埋两款平时打边炉都未食过既菜 冰菜同羽衣甘蓝.韩牛好好食 食得出佢系嫩d既 同平时两旧水既质素唔同 墨鱼滑都好好食 有少少辣咁 仲有雪耳呢 浸住人参鸡汤底索晒d精华 至于其他都系普通边炉有既材料.两个人食唔会话饱到食唔晒 份量岩岩好 唔包野饮 价钱都唔算平 如果budget岩又book到海景位食埋个景都唔错既Caramel Popcorn Brulee $78 .打完边炉食返个雪糕真系无得弹 感觉热气
人参春鸡汤底 $295
韩牛拼盘 $498 .

Caramel Popcorn Brulee $78 .
打完边炉食返个雪糕真系无得弹 感觉热气都少几分
呢份雪糕卖相都ok 矮身肥大玻璃杯装起一大球雪糕 焦糖酱另外用一细杯仔自己落 配一块窝夫饼
我就落左一半焦糖酱 甜度岩岩好 配应该系云呢拿味雪糕一流 雪糕有惊喜 有几分意大利雪糕果份烟韧 爆谷就麻麻地 淋身唔脆口 窝夫饼例牌好食
呢间韩式餐厅价格对平民既我黎讲算中高级 不过豪食得韩式锅唔差在叫多份甜品 .
唯一系落order叫左后上但系又无 局住一路边炉一路雪糕 虽然有俾$食饭 咁阻人收工大罪黎既 都无再劳烦面口麻麻既侍应哥哥姐姐😬🙈其实唔知系咪冇水提供所以都焗叫左d特饮🙈🙈