卡邦尼好普遍;奶昔亦都唔系咩新鲜事物,但系卡邦尼+奶昔,呢个新奇有趣嘅组合又真系未见过😱我竟然喺Shake Shack见倒👀呢杯系Shake Shack同Bar Leone 限定推出嘅联名威士忌奶昔,卡邦尼意粉嘅常见食材例如黑胡椒、蛋黄酱,喺奶昔一样有👈卡邦尼奶昔由Shake Shack 自家制云呢拿雪糕结合带烟熏风味嘅波本威士忌制成,忌廉面层再撒上苹果木熏烟肉碎🥓咁大胆嘅材料搭配,就好似突如其来嘅剧情反转,惊喜又刺激好特别💥卡邦尼本身就系一道充满咸香气息嘅菜式,融入奶昔后同奶味竟然产生强烈对比,同一般嘅奶昔相比,多咗份咸香少咗份甜腻,超浓滑口感配上脆卜卜烟肉碎,果然十分过瘾😚💭嗒多两嗒,威士忌酒香慢慢渗出,刚好中和奶昔嘅甜腻 (唔饮酒嘅朋友都有无酒精版卡邦尼奶昔可供选择) 对追求新鲜感同创新饮品嘅朋友无疑系劲有吸引力,有兴趣快啲试吓😉同场加映Shack Stack 汉堡、Chicken Bites 配BBQ及蜜糖芥末酱、波浪薯条及Frozen Custard,一样非常出色✔我哋今次系去尖沙咀位于海运中心嘅分店,望住个海啜住杯奶昔食嘢,超叹呢‼